anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

EX710 problem z obrazem: rozmazanie, jakość obrazu pod kątem

abklus
Początkujący

EX710 problem z obrazem: rozmazanie, jakość obrazu pod kątem

Witam wczoraj kupiłem tv sony kdl 40ex710 podłaczylem do dekodera cyfrowego polsatu i problem jest z obrazem wyglada jakby gubił ostrość i przy szybszych ruchach postaci ciągnie obraz postaci efekt tak jagby rozmazanej postaci. prosze o pomoc czy to jest wina sygnalu czy tez telewizora? nadmienie ze bawiłem sie ustawieniami i kalibracja ale efektu nie było.
podłanczalem tez inny lcd 37" LG model z przed 4 lat do tego samego dekodera ale a w nim tego problemu z obrazem nie widziałem.

Edytowano 10.01.2011
Sprecyzowałem tytuł tematu
Zimny.

89 ODPOW. 89
satil-----
Początkujący

Zatem skoro wszyscy sadzicie ze to wina tego ze mam telewizje w analogu a jak juz pisałem wczesniej (chyba ze ktos nie doczytał) jesli odtwazam film z komputera na telewizorze za pomoca kabla hdmi-hdmi przy rozdziałce 1280*720 i efekt jest tan sam to dalej uwazacie ze to nie jest HD? Pisałem ze przy tym rodzaju sygnału jest dokładnie to samo.Równiez jeszcze raz przypomne ze czy ogladam przy swietle czy w całkowitych ciemnosciach efekt jest ten sam.To mój soniak który ma 20 lat lepiej sie prezentuje niz w miare nowa technologia za która dałem 3100.(z gwarancja na 5 lat)Chyba musze kilka fotek zaprezentowac bo za duzo jest niedowierzajacych tutaj.Nie wymagam cudów ale za ta cene ten produkt nie jest wart swojej ceny.Gdybym dla przykładu chciał podwiesic tel.nieco wyzej to niestety nie da sie go ogladac wystarczy np.1 metr przy odległosci 2 lub 3 metrów.I co wy na to. Jakos nie doczytałem w instrukcji tego faktu ze ten model nalezy ogladac majac wzrok dokładnie na wprost matrycy.I nikt mnie nie przekona ze tak pownno byc
A jak kolega sych twierdzi ze wypisuje bzdury i nie wiem o czy mówie to zapraszam z wizyta do mnie.Jesli jestes z okolic Wrocka zapraszam serdecznie.Napisz dam namiary.
Zobaczymy czy tylko ty wiesz jaka jest róznica pomiedzy sygnałem cyfrowym słabej jakosci a HD.Jesli tak uwazasz to juz nie mój problem.

A teksty typu:
"Widac ze gadamy z "trolami"

"Jesli ktos kupi telewizor hd i bedzie uwazał że od razu, po podłączeniu do jakiegokolwiek źródła ma mieć obraz hd, to sorki"

Jak i bardzo zabawny......
inni podłączyli analogowa pewnie o beznadziejnej jakości i mysla ze to usterka, bo nie ma hd!?
nawet nie nadaje sie do jakiegokolwiek komentarza co zatem pomijam milczeniem

Pozdrawiam

oldguest
Początkujący

Zimny napisał(a):

Osobiście czuję się urażony taką wypowiedzią. Za każdym razem staram się pomóc na ile potrafię - tak samo jak w tym przypadku - i tak niesprawiedliwe i niepoważne opinie są nie na miejscu.

Tak się Ci dziwie że za frajer tyle siedzisz na forum. Ja przynajmniej robię w firmie współpracującej, a tak mi się częściej odechciewając bo wszyscy tutaj mają postawę roszczeniową tylko nie wiem do kogo... Jak ktoś wchodzi na forum to powinien albo wyrazić swoją opinie albo szukać pomocy. Forum to nie platforma między użytkownikami a firmą Sony. Od tego jest BOK!

Najlepsze jest to że człowiek chce z własnej nieprzymuszonej woli pomóc w sensie pro bono, a potem się mu jeszcze obrywa.

Czasem jak nie jestem czegoś pewien na 100% to wolę nie pisać bo tylko czekać jak ktoś wyskoczy że niby w CS-ie pracuje a takich rzeczy nie wiem.

abklus
Początkujący

ciesze sie ze tacy jak Zimny i CS Bielsko sa na tym forum gdyz nie jednemu zapewne pomogli. ale taki "trol" jak Sych powinien trzymac sie z daleka, psuje dobra atmosfere i miesza. to forum jest do rozwiazywania problemow a nie do obrazania i obrony dobrego mienia SONY.
nie wiem za co przepraszasz pawelpc masz prawo do tego aby wszem i wobec ogłosic swiatu ze kupiles tv z wada

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Proszę trzymanie się tematu wątku:
"EX710 problem z obrazem: rozmazanie, jakość obrazu pod kątem"

jumajeej
Początkujący

hmmm dziwne to jest macie racje pod kątami coś sie dzieje dziwnego.....choc wsumie czym dluzej mam ten tv tym bardziej wydaje mi sie ze wszystko jest ok.......grzebałem w ustawieniach obrazu i doszedłem do takich gdzie nawet pod kątem obraz nie jestes "aż" tak bardzo wyprany.....

satil-----
Początkujący

jumajeej skoro piszesz ze:
grzebałem w ustawieniach obrazu i doszedłem do takich gdzie nawet pod kątem obraz nie jestes "aż" tak bardzo wyprany.....
to moze sie podzielisz ze mna twoim odkryciem i napiszesz jakie masz te ustawienia oraz jakiego modelu dotyczy twój komentarz gdyz nie napisałes czy to ten sam model a jesli tak to chetnie skorzystam

telewizorek-----
Początkujący

jumajeej napisał(a):

hmmm dziwne to jest macie racje pod kątami coś sie dzieje dziwnego.....choc wsumie czym dluzej mam ten tv tym bardziej wydaje mi sie ze wszystko jest ok.......grzebałem w ustawieniach obrazu i doszedłem do takich gdzie nawet pod kątem obraz nie jestes "aż" tak bardzo wyprany.....

Niech Pan podzieli się z innymi jakie są te ustawienia, na pewno wszyscy się ucieszą bo problem zostanie rozwiązany.

jumajeej
Początkujący

32ex710......a ustawienia zaleza od tego w jakim pomieszczeniu stoi Wasz TV.....w każdym pokoju są onne inne......ja mam tak

podświetlenie : 7
kontrast : 95
Jasność : 55
Nasycenie : 55
Odcień : G5
Temp. barw : ciepłe 1
ostrość : 15
Redukcja zakłóceń : Średnia
Redukcja zakłóceń MPEG : Mała
Motionflow : standardowe
Tryb filmu : wyłaczony

Zaawansowane ustawienia

Korekcja czerni: Duza
Zaaw. zwiekszanie kontrastu : Małe
Gamma : 0
Automatyczne ograniczenie światła : Duże
Czystość bieli : mała
żywy kolor : maks.

Balans bieli

W R :0
W G : 0
W B : -7
P R : -5
P G : 0
P B : -5

podkreslam kazdy powinien sam znalezc swoje ustawienia, w kazdym domu jest inaczej....

telewizorek-----
Początkujący

Dziękuje panu za poradę ale te ustawienia ani żadne inne w moim przypadku nie pomagają,chyba problem leży gdzie indziej.

Edytowano 14.02.2011
Usunąłem cytat całego powyższego postu. Jeśli nie jest konieczne cytowanie, proszę odpowiadać przez przycisk "Odpowiedz".
Zimny.

telewizorek-----
Początkujący

pawelpc napisał(a):

Byl u mnie serwis centralny i stwierdzili ze jakosc obrazu pod katem jest niedopuszczalna i nie spelnia absolutnie norm Sony i ze ta wada musi byc usunieta wiec zabrali TV do serwisu na wymiane matrycy.Wszystkim forumowiczom majacym ten sam problem proponuje kontakt z dobrym serwisem.Ja wybralem Pram w Wawie i juz musze ich pochwalic za punktualnosc i trafne zauwazenie problemu

Kolego pawelpc i jaki był efekt tej reklamacji.