Podziel się wrażeniami!
Witam wczoraj kupiłem tv sony kdl 40ex710 podłaczylem do dekodera cyfrowego polsatu i problem jest z obrazem wyglada jakby gubił ostrość i przy szybszych ruchach postaci ciągnie obraz postaci efekt tak jagby rozmazanej postaci. prosze o pomoc czy to jest wina sygnalu czy tez telewizora? nadmienie ze bawiłem sie ustawieniami i kalibracja ale efektu nie było.
podłanczalem tez inny lcd 37" LG model z przed 4 lat do tego samego dekodera ale a w nim tego problemu z obrazem nie widziałem.
Edytowano 10.01.2011
Sprecyzowałem tytuł tematu
Zimny.
Tylko że to nie jest rozmazany obraz to występuje nie na każdym ex710 dzisiaj wykonałem parę telefonów, rozmawiałem z serwisantem sony i powiedział ze to nie jest normalne niewielka różnica może być powtarzam niewielka, a na zdjęciach jakie kolega powyżej umieścił to nie jest niewielka różnica. Może kolega CS Bielsko się wypowie " ale czy się narazi firmie"?
Edytowano 12.01.2011
Proszę nie cytować wypowiedzi powyżej. Wiadomo do czego odnosi się Twój post, można odpowiadać przez "odpowiedz" a nie przez "cytuj".
Zimny.
Jak przygasić światło to efekt jest podobny, ale mniejszy (głównie chodzi o utratę kontrastu). Więc można stwierdzić że to cecha, a nie wada. Przy dobrym oświetleniu efekt jest prawie niezauważalny...
Oczywiście kolego CS Bielsko mówisz o odbiornikach tv sprawnych, bo w moim przypadku oświetlenie niema znaczenia jakie jest, czy dobre czy złe obraz jest mglisty tzw. wyprany. I co ty na to.
Edytowano 12.01.2011
Proszę nie cytować wypowiedzi powyżej. Wiadomo do czego odnosi się Twój post, można odpowiadać przez "odpowiedz" a nie przez "cytuj".
Zimny.
telewizorek napisał(a):
Oczywiście kolego CS Bielsko mówisz o odbiornikach tv sprawnych
telewizorek napisał(a):
I co ty na to.
Sprzedajesz ten produkt na co dzień, to widzisz jak jest. Czyli jaki jest obraz w tych tv ex710.
Edytowano 12.01.2011
Zimny.
telewizorek napisał(a):
Sprzedajesz ten produkt na co dzień, to widzisz jak jest.
Ta wada produktu wystepuje niezaleznie od natezenia oswietlenia.Bylem dzis w salonie Sony Center , ogladalem odbiorniki z serii EX710 ,rozmawialem ze sprzedawcami i taka wada nie powinna miec miejsca.Oni powiedzieli ze taki efekt i owszem byl w tanich LCD-kach kilka lat temu
Dzwonie do serwisu Sony i bede sie staral o zalatwienie wizyty serwisu.Wybralem telewizor tej marki (majac poprzednio CRT Sony) z zalozeniem ze kupuje dobry jakosciowo i niezawodny produkt a nie bubel
Edytowano 12.01.2011
Zimny.
I ja to samo się dowiedziałem.
Edytowano 12.01.2011
Zimny.
Wlasnie zarejestrowalem produkt do naprawy gwarancyjnej.Zobaczymy jak sie do tego odniesie serwis kiedy oddzwoni
prosze o pomoc w wyjasnieniu mi przyczyn dlaczego tak sie dzieje czy to jest wina tego modelu czy konkretnie tylko mojego egzemplarza. nie wiem co robic reklamowac i prosic o wymiane na nowy ten sam model czy poprostu na całkiem inny nie koniecznie sony.
Edytowano 12.01.2011
Zimny.