anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

EX710 problem z obrazem: rozmazanie, jakość obrazu pod kątem

abklus
Początkujący

EX710 problem z obrazem: rozmazanie, jakość obrazu pod kątem

Witam wczoraj kupiłem tv sony kdl 40ex710 podłaczylem do dekodera cyfrowego polsatu i problem jest z obrazem wyglada jakby gubił ostrość i przy szybszych ruchach postaci ciągnie obraz postaci efekt tak jagby rozmazanej postaci. prosze o pomoc czy to jest wina sygnalu czy tez telewizora? nadmienie ze bawiłem sie ustawieniami i kalibracja ale efektu nie było.
podłanczalem tez inny lcd 37" LG model z przed 4 lat do tego samego dekodera ale a w nim tego problemu z obrazem nie widziałem.

Edytowano 10.01.2011
Sprecyzowałem tytuł tematu
Zimny.

89 ODPOW. 89
telewizorek-----
Początkujący

Zimny napisał(a):

Większość użytkowników nie ma pojęcia o podstawowych rzeczach wpływających na zadowolenie z oglądania telewizji. Mało kto potrafi zmienić ustawienia, czy zdaje sobie sprawę z różnicy jakości obrazu zależnego od sygnału itd.

Kolego z twojej wypowiedzi wychodzi że tv ex 710 jest towarem który się nie psuje, nie widząc tego nie możesz stwierdzić czy jest to wina ustawień czy połączenia jest to tylko produkt i może być wadliwy, wydaje mi się że jako nowszy model powinien być lepszy od poprzedników chyba że się mylę a w moim przypadku ex710 kąty ma bardzo kiepskie.

telewizorek-----
Początkujący

Podobny model viewtopic.php?f=215&t=8022&p=166057#p166057

Edytowano 26.01.2011
Poprawiłem link.
Zimny.

Sych-----
Początkujący

telewizorek napisał(a):

Zimny napisał(a):

Większość użytkowników nie ma pojęcia o podstawowych rzeczach wpływających na zadowolenie z oglądania telewizji. Mało kto potrafi zmienić ustawienia, czy zdaje sobie sprawę z różnicy jakości obrazu zależnego od sygnału itd.

Kolego z twojej wypowiedzi wychodzi że tv ex 710 jest towarem który się nie psuje, nie widząc tego nie możesz stwierdzić czy jest to wina ustawień czy połączenia jest to tylko produkt i może być wadliwy, wydaje mi się że jako nowszy model powinien być lepszy od poprzedników chyba że się mylę a w moim przypadku ex710 kąty ma bardzo kiepskie.

Teraz to sam sobie pojechałes. Jeśli ta twoja opinia o kątach jest tak prawdziwa i rzetelna jak twoje czytanie ze zrozumieniem, to nie wiem o czym gadamy. Twoja wypowiedź jakos w niczym nie dotyczy tego o czym rozmawialiśmy. Kogo chcesz oszukac? Sadzisz ze wchodza tu ludzie którzy nie potrafią czytać?
Jeszcze raz z przyjemnoscia przeczytałem cały wątek. Nie pierwszy raz dochodzisz do wniosków dosłownie z kosmosu! Nie chce być nieuprzejmy, ale naucz się czytać ze zrozumieniem. Bardzo przydaje się to w zyciu.
Dostałem ochrzan od moderatora, to nie bede już nawiązywał do partii politycznych ( politologia to moje hobby, są fajne przykłady podobnych zachowań) :c69

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

telewizorek napisał(a):

Kolego z twojej wypowiedzi wychodzi

Telewizorek - ciekawe wnioski. Tylko taka moja prośba, abyś przy swoich ocenach moich wypowiedzi, starał się pisać na początku zdania "Według mojej oceny". Będzie poprawniej jak napiszesz:
Kolego według mojej oceny z T wojej wypowiedzi wychodzi (...)

Bo jakoś czytam i czytam i nie mogę dojść w jaki sposób wpadłeś na takie wnioski. Dyskusja w ten sposób nie ma sensu. Skoro ciągle insynuujesz rzeczy o których nie pisałem - to powodzenia.
Pozdrawiam,
Zimny.

Sych - Nie ochrzan, tylko zwróciłem Ci uwagę na zachowanie kultury na forum. I proszę się tego trzymać.

telewizorek-----
Początkujący

Kolego Zimny to zdanie co cytowałem to był fragment twojej wypowiedzi z dnia : Wto Sty 25, 2011 13:09

pawelpc
Początkujący

Dyskusja na tym watku staje sie bez sensu.Dzisiaj dzwonili do mnie tym razem z Serwisu Centralnego Sony ze przyjada obejrzec ten TV bo ich zdaniem w tym modelu nie powinno byc tego efektu

telewizorek-----
Początkujący

Bardzo jestem ciekawy odpowiedzi.

Hidden-----
Początkujący

Witam

Kupiłem właśnie ten model i mam wrażenie, że jego kąty widzenia są znacznie gorsze niż wcześniejszych Bravii, już przy 20st widać przekłamania kolorów, mój monitor z matrycą TN ma niewiele gorsze co mi się wydaje co najmniej dziwne skoro wszyscy mówią że MVA/IPS mają znacznie lepsze kąty. Nie mam niestety innych Bravii do porównania więc chciałem się spytać tutaj, czy tak faktycznie ten model ma i jeśli tak, to czy są modele z serii EX o lepszych kątach? Ew. czy mogę te kąty jakoś poprawić w ustawieniach TV?

Pozdrawiam

Edytowano 31.01.2011
Połączyłem temat.
Zimny.

pawelpc
Początkujący

Mam 32ex710 i jest dokladnie tak samo, matryca nawet w malym stopniu nie spelnia deklarowanego kata widzenia w poziomie 178 stopni. Niedlugo przyjedzie serwis bo sami stwierdzili ze to nie jest normalne

telewizorek-----
Początkujący

U mnie jest też ta wada tylko że jest to EX 710 , konkurencja pod tym względem wypada o wiele lepiej.