Podziel się wrażeniami!
typu tvn czy ipla czy jutube ;] mam 2mb i nie chodzi to za wspaniale a niedlugo bede mogl zmienic predkosc na 6? 12? czy na 2 powinno chodzic dobrze a ja tylko mam problem ze u mnie to kuleje?
To, że "kuleje" niekoniecznie jest winą Twojego łącza. Czasem może być tak, że w sieci jest więcej urządzeń, czasem ktoś po sąsiedzku ma jakieś WIFI, czasem jakieś nietypowe przeszkody są na drodze sygnału i wtedy transfer spada. Teoretycznie Twoja prędkość powinna być wystarczająca, ale oczywiście czym większa tym komfort oglądania będzie lepszy.
Ja na WIFI miałem 2 mega i nie było szału bo 512 z kabelka lepiej działało.
Racja, racja.. W jaki sposób masz podłączony Internet? Poprawne działanie serwisu IPLA wymaga łącza internetowego o przepustowości minimum 1,5 Mbit/s.
Ipla dla HD podaje min 3Mbps. Testowałem i tyle mniej więcej styka.
W przypadku materiałów SD z 1,5Mbps powinno wystarczyć. Sieć Wi-Fi niestety jest podatna na zakłócenia. Ostatnio testowałem w bloku upgade z G na N i niestety transfer ani drgnął, a wypróbowałem wszystkie kanały Czasem wystarczą 3 sieci na wybranych kanałach i mamy zakłócenia w całym paśmie. W N do tego można włączyć kanały 40MHz i takie to wystarczą 2 sieci
Czasem mam wrażenie też że to serwer Ipli czy TVN-u jest przepchany i to nie przez "nasz" internet jest problem tylko serwer jest za bardzo obciążony.
no wlasnie ja chyba tez odnoszę takie wrażenie ze net netem a serwer serwerem, ale wiem ze 6 juz styknie
U siebie w domu mam 20Mbit/s - działa rewelacyjnie płynnie. Przy czym w tym samym czasie są też podłączone dwa komputery pod net. Nic się nie wiesza, nie przycina...