Podziel się wrażeniami!
Witam,
Posiadam TV EX725, mam też adapter wi-fi od Sony.
Chciałabym podłączyć mój tv do internetu i tu moje pytanie :
jaki najlepszy jest router do tegoż podłączenia?
Posiadam komputer stacjonarny z wbudowanym modemem i osiedlową sieć internetową (łącze internet poprzed kabel wpięty do komputera).
Zastanawiam się nad routerami TP-Link'a. Tylko nie wiem czy mogę kupić router z wbudowanym modemem np. TP-Link TD-W8950ND czy raczej sam router i osobno jakiś modem ?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Witaj,
Korzystałem kiedyś z sieci osiedlowej i nie był mi potrzebny żaden modem, tylko karta sieciowa.
Do stworzenia sieci WIFI wystarczył zwykły router.
Aktualnie korzystam z innego dostawcy (firma telekomunikacyjna) i posiadam router ADSL.
Urządzenie jest firmy Linksys i od 3 lat nie mam żadnych problemów.
Pozdrawiam,
Weź router w standardzie 802.11n. Karta Sony obsługuje standard 'n'.
Ja mam staruszka 802.11b/g i działa bezprzewodowo z kartą wifi podpiętą do 40EX725, ale materiał z netu w jakości HD, nie mówiąc już o 3D, nie jest odtwarzany w sposób ciągły. Z transmisją SD nie mam problemu. Po kablu nie miałem zacięć nawet z HD.
ania2507 napisał(a):
Posiadam komputer stacjonarny z wbudowanym modemem i osiedlową sieć internetową (łącze internet poprzed kabel wpięty do komputera).
ania2507 napisał(a):
Zastanawiam się nad routerami TP-Link'a.
greggy napisał(a):
Ja mam staruszka 802.11b/g i działa bezprzewodowo z kartą wifi podpiętą do 40EX725, ale materiał z netu w jakości HD, nie mówiąc już o 3D, nie jest odtwarzany w sposób ciągły. Z transmisją SD nie mam problemu. Po kablu nie miałem zacięć nawet z HD.
Moja końcówka z internetu jest szersza niż do telefonu.
Niee orientuję się czy mam modem czy kartęsieciowąw komputerze
W instrukcji tv Bravia pisze, że najlepiej żeby router miał przycisk WPS - znalazłam go tylko w routerach Asus'a. Czy polecacie router tego producenta? Czy jednak mam zakupić inny router?
Aniu a będziesz sama chciała spróbować podłączyć ten router czy może zlecisz do jakiemuś fachowcowi? WPS może pomóc przy podłączaniu nowego urządzenia Wi-Fi, ale dla kogoś kto się zna nie jest w ogóle potrzebny.
A jak masz szerszą końcówkę to jest to zwykły kabel sieciowy i trzeba zakupić router bez modemu. Asus jest tam jakiś producent, ale pewnie w środku siedzi i tak inny producent.
WPS mają jeszcze routery D-link. Więc, który lepszy???
Pierw będę próbowała sama go podłączyć - jak się nie da to zawołam firmę, która dostarcza mi internet.
Zastanawiam się nad D-LINK DIR 600 i D-LINK DIR 615. Mógłby ktoś mi doradzić bo w tych sprawach jjestem laikiem
Z góry dziękuję:)