Podziel się wrażeniami!
Witam, przepraszam ale podepnę się do tematu...
Zastanawiam się nad kupnem w/w telewizora, proszę o opinie radę, może jakiś inny model...
Kwota jaką chcę wydać to ok 3000 zł.
Sygnał głównie cyfrowy Polsat HD, laptop, DVD, w przyszłości Blu-ray, sporadycznie konsola.
Pokój nasłoneczniony, jednakże telewizor będzie intensywnie eksploatowany również nocą.
Odległość od ekranu ~2-3m.
Czego oczekuję? Zabrzmi trywialnie: dobrej jakości wykonania, dobrej jakości obrazu itd.
...wiadomo wszystkiego najlepszego, czego można się spodziewać biorąc pod uwagę ograniczenia tej klasy cenowej.
Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam
Edytowano 08.12.2010
Podzielono wątek, sprecyzowano tytuł tematu.
Zimny.
Witaj. Na początek zastanowiłbym się nad rozmiarem telewizora. Na odległość 2-3m warto by zainwestować w 46". Wtedy brałbym pod uwagę 46EX500, który trochę wykracza poza budżet. Ja bym pozostał przy tym rozwiązaniu.
Jeśli jednak zdecydowałbyś się na 40", to masz do wyboru albo 40EX500, albo 40EX710.
EX500 ma podświetlenie CCFL (zimne katody), technologię Motionflow 100Hz.
EX710 ma podświetlenie Edge LED, również technologię Motionflow 100Hz, czujnik obecności, jest smuklejszy.
Dodatkowe funkcje jak czytanie filmów przez USB, Bravia Internet Wideo, DLNA itd. są takie same.
Poniżej masz porównanie tych modeli:
http://www.sony.pl/comparison/kdl40ex50 ... 40ex710aep" target="_blank
Od roku mam KDL40W5500. Odleglosc 2m. I to jest za mało ( w transporcie mam kdl 46ex500) to jest LCD jeszcze - ale jak za taka cene to spokojnie wystarczy!
ZDECYDOWANIE szukaj 46' (do konca roku promo z montazem i wieszakiem za free). Dolozysz pare zlociszy ale na bank warto. Co do KDL-46EX500 to napisze cos wiecej jak dotrze
Dziękuję za przeniesienie wątku/ założenie nowego tematu oraz za wszystkie odpowiedzi.
Co do wielkości 46" szczerze mówiąc nie brałem pod uwagę tak dużego tv. Mam zamiar przesiąść się z 21" więc dla mnie nawet 32" to już by był gigant. Czytając kilka testów, artykułów i trochę opinii internautów odniosłem wrażenie, że jeśli nie bardzo zależy komuś na cienkim panelu to mimo wszystko lepszym wyborem będzie 40EX500. Dodam, że mi nie bardzo zależy a różnica w cenie mimo wszytko jest dość znaczna. No cóż dalej jestem w małej rozterce, gdzieś przez głowę przemknęły mi mi jakieś krawędziowe LEDy Samsunga czy Toshiby ale raczej zdecyduję się na Soniacza. Małym plusem będzie również to, że się "zgra" z moją .
Jeszce jedno (tak z czystej ciekawości) w którymś sklepie internetowym wyczytałem w danych, że w 40EX500 pobór mocy jest na poziomie tylko 106W - czy to prawda, czy też w opisie wkradł się jakiś chochlik?
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi, pozdrawiam
lopeezzz napisał(a):
Dziękuję za przeniesienie wątku/ założenie nowego tematu oraz za wszystkie odpowiedzi.
lopeezzz napisał(a):
Mam zamiar przesiąść się z 21" więc dla mnie nawet 32" to już by był gigant.
lopeezzz napisał(a):
No cóż dalej jestem w małej rozterce, gdzieś przez głowę przemknęły mi mi jakieś krawędziowe LEDy Samsunga czy Toshiby ale raczej zdecyduję się na Soniacza. Małym plusem będzie również to, że się "zgra" z moją .
lopeezzz napisał(a):
Jeszce jedno (tak z czystej ciekawości) w którymś sklepie internetowym wyczytałem w danych, że w 40EX500 pobór mocy jest na poziomie tylko 106W - czy to prawda, czy też w opisie wkradł się jakiś chochlik?
Dodam tylko że na chwilę obecną KDL-40EX711 + 5 lat gwarancji + darmowy kredyt za 3200zł u nas. Warto!
Długo się wahałem 40EX711 za 3200zł to kusząca propozycja ale... w końcu się zdecydowałem (a w zasadzie utwierdziłem się w wyborze) i zagościł u mnie EX500.
Jeszcze raz dziękuje za wszystkie odpowiedzi i sugestie.
Pozdrawiam
Gratuluje wyboru Bawiłeś już się ustawieniami? Jak wrażenia?
Wrażenia jak najbardziej pozytywne, szczególnie po odpaleniu kanałów w HD.
Jednakże co do zabawy z ustawieniami mam jedno pytanie: mianowicie po włączeniu dekodera nie można bezpośrednio przyciskiem
można wejść do ustawień ale "okrężną drogą" z przycisku
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Masz dekoder Polsatu, a który model? Masz podłączone jakieś urządzenia pod wyjście dźwięku w telewizorze?