anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Kabel do połączenia telefonu SE Elm do KDL-32Ex500

profile.country.PL.title
rajmund123
Poszukiwacz

Kabel do połączenia telefonu SE Elm do KDL-32Ex500

Witam! : :c37
Jakim kablem :c18 połączyć wymieniony w temacie telefon komórkowy z kdl-xxEx500 aby oglądać nagrane filmiki i prezentować zdjęcia. Próbowałem oryginalnym kablem se przez usb ale wyświetla się informacja, że ten kabel obsługuje tylko windows'a.
Rajmund

5 ODPOW. 5
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Witaj,
a jak uruchomisz połączenie z telewizorem przez USB w trybie "mass storage" to nie widzi telefonu?

profile.country.PL.title
rajmund123
Poszukiwacz

Proszę o bliższe wytłumaczenie tej kwestii ^przez USB w trybie "mass storage"^. Jak to zrobić? - jestem emerytem zbliżającym się do 70-tki. Bo tak naprawdę to przymierzam się do tego ex500 i sprawdzałem tylko w sklepie. Nie bardzo chcieli ze mną współpracować w Media. Ponadto mam dylemat czy to ma zdecydowanie być ex500 czy też samsung le 32c550. Napisz proszę co sądzisz o zakupach tv w sklepach internetowych np. neo24 lub redcoon i udzielanych przez nich przedłużonych gwarancjach/ubezpieczeniach.
Pozdrawiam - Rajmund

Ravi-----
Początkujący

Pamiętaj, że teraz w centrach Sony jest promocja 5 lat gwarancji gratis, także może mimo trochę wyższej ceny samego telewizora wyjść taniej niż kupno taniej telewizora i dopłacanie dodatkowo do ubezpieczenia...

profile.country.PL.title
rajmund123
Poszukiwacz

Ravi,
akurat u mnie w Bydgoszczy nie ma salonu Sony. Najbliżej by było do Poznania. Jeżeli dodam do ceny salonowej koszy przejazdu to na pewno będzie dużo za dużo. Myślę, że jak popatrzysz na podane sklepy to zrozumiesz co mną kieruje - kasa. Muszę coś zrobić z tym problemem. Mam w kablu ponad 60 programów w systemie cyfrowym. Z tego 1/3 nie widzę bo mój WSPANIAŁY kdl-26b4030 ma tylko MPEG-2. I jeszcze taki problem, że jego już nikt nawet za 1/4 ceny nie chce nawet na allegro. Ma dopiero 2,5 roku czyli jeszcze drugie tyle gwarancji i już emeryt.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Witaj Rajmund,
zacznijmy od telefonu. Większość urządzeń typu telefon mogą pracować w różnych trybach. Np. do podłączenia na komputerze i pracy z programem obsługującym telefon (wgrywanie oprogramowania itd.) jest tryb w którym telefon pracuje używając programu umożliwiającego takie połączenie. Gdy chcemy korzystać z podłączonego telefonu jak z pamięci flash (np. pen drive), musimy uruchomić go w specjalnym trybie zwanym właśnie w trybie pamięci masowej - "mass storage". Jak go uruchomić? Nie znam Twojego telefonu, ale zazwyczaj po połączeniu kabla USB do telefonu i do drugiego urządzenia, telefon pyta w jakim trybie ma się połączyć. Wtedy jedną z opcji powinno być "mass storage". Z tego co patrzyłem, Twój telefon posiada tą funkcję, ale nie sprawdzałem tego - musisz sam zobaczyć.

rajmund123 napisał(a):

Ponadto mam dylemat czy to ma zdecydowanie być ex500 czy też samsung le 32c550.

Nie znam tego modelu Samsunga, ale znam EX500 i jego bym wybrał (moje prywatne zdanie).

rajmund123 napisał(a):

Napisz proszę co sądzisz o zakupach tv w sklepach internetowych np. neo24 lub redcoon i udzielanych przez nich przedłużonych gwarancjach/ubezpieczeniach.

Nie mogę dać Ci gwarancji zakupu w żadnym sklepie. Nawet jeśli sklep miał 100 dobrych transakcji, możesz akurat trafić na złą. Do tego nie znam ludzi pracujących w tych sklepach, więc niepoważne byłoby polecanie któregoś z nich. Opinie o możesz znaleźć tu:
http://www.opineo.pl/opinie/neo24-pl
http://www.opineo.pl/opinie/redcoon-pl
Co do sklepów Sony Center. Punkty te muszą posiadać pewne normy Sony, które gwarantują profesjonalizm. Z własnego doświadczenia mam zaufanie do kilku warszawskich punktów. Na forum jest CS Bielsko i Sadam którzy również pracują w Sony Center i nie raz udowodnili swoje profesjonalne podejście na forum. Jeśli chcesz jakiś informacji od nich, proponuję zapytać ich poprzez "PW" (prywatna wiadomość).

rajmund123 napisał(a):

I jeszcze taki problem, że jego już nikt nawet za 1/4 ceny nie chce nawet na allegro.

No niestety tak jest. Obecnie sprzęty starzeją się bardzo szybko, zbyt szybko. Może nie na allegro, a spróbuj puścić ogłoszenie w miejscowej prasie.

rajmund123 napisał(a):

Myślę, że jak popatrzysz na podane sklepy to zrozumiesz co mną kieruje - kasa.

Pamiętaj, że nie zawsze opłaca kupować najtaniej. Oczywiście, można trafić na pełnowartościowy produkt, ale często bywa tak, że coś jest nie tak.
Pozdrawiam,
Zimny.