anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-32EX402

pietras
Początkujący

KDL-32EX402

Witam,

Chciałbym wymienić telewizorek na KDL-32EX402.
Jeżeli chodzi o funkcje to jest OK ale znalazłem w sieci takie wypowiedzi:
1 - długie włączanie (nie wiem ile sekund - mam w domu dwa LCD: jeden włącza się 2sek a drugi - nowszy - około 10sek)
2 - głośny gong przy włączaniu + logo SONY
3 - brak szczegółów (w szczególności kolor biały - podobno da się to wyregulować kontrastem)
4 - włącza się tylko w trybie cyfrowym (u mnie włączają się na tym na czym zostały wyłączone)
5 - brak przycisku szybkiego powrotu do poprzedniego kanału na pilocie
6 - oszczędzanie energii wyłącza się po wyłączeniu telewizora
Pytanie do użytkowników tego LCDka: czy tak jest naprawdę?
W szczególności chodzi mi o pkt 3, 4.

Z góry dzięki za odpowiedzi

6 ODPOW. 6
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Telewizor nie jest z najwyższej półki, nie możesz spodziewać się obrazu takiego jak w HX900. Oceniając telewizor musisz wziąć to pod uwagę. W takiej cenie, parametry i charakterystyka obrazu wychodzi bardzo ładnie. Co do Twoich pytań:
1. Co do uruchamiania, czas jest pojęciem względnym. Nie raz spotykałem się z komentarzami, że coś trwa krótko, za długo - to zależy od postrzegania.
2. Nie rozumiem, możesz rozwinąć?
3. Telewizor jest w rozdzielczości Full HD. Szczegółów jest tyle, na ile pozwala dostarczony sygnał. Nie jest to telewizor najwyższej klasy. Są telewizory charakteryzujące się lepszą charakterystyką obrazu.
Kolory w EX402 są na dobrym poziomie. Telewizor posiada funkcje pozwalające na zmianę ustawień obrazu. Po zakupie najlepiej samemu dostosować kolory pod swoje preferencje.
4. Nie wiem dokładnie jak jest w tym modelu, nie sprawdzałem tego. Większość Bravii uruchamia się na źródle sygnału na którym zostało włączone. Przełączenie trybu to naciśnięcie jednego przycisku.
Czy jedynym Twoim źródłem sygnbału będzie analogowa telewizja? Jeśli tak, to polecam telewizor z silnikiem BE3. Dużo lepsza jakość na kanałach SD, chociaż przy analogowej i tak obraz nie będzie idealny. Do LCD zalecany jest cyfrowy sygnał.
5. Chyba tak.
6. Nie rozumiem.

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

ad2 Niestety wszystkie obecne modele posiadają ten "gadżet" :c9 - podczas uruchamiania pojawia się logo Sony i słychać efektowne "łubudu", jak dotąd nie znalazłem innego rozwiązania jak włączanie TV przy ściszonym głosie. Może ktoś zna inne rozwiązanie???

Ravi-----
Początkujący

1Przy słabszym sygnale warto jednak poszukać modeli wyposażonego w lepszy procesor obrazu (BE3) niewiele drożej możesz dostać chociażby ex500, zestawienie obu modeli na stronie producenta http://www.sony.pl/comparison/kdl32ex50 ... 32ex402aep

pietras
Początkujący

No i telewizorek kupiony. Ponieważ to trzeci tv to nie musi być z najwyższej półki a podłączona do niego jest cyfrowa kablówka i jest ok.
pkt1 - 20sekund
pkt2 - po uruchomieniu tv słychać dźwięk
pkt3 - jak dla mnie b. ładny obraz (SD - ładny, HD - b. wyraźny)
pkt4 - uruchamia się na tym na czym został wyłączony
pkt5 - brak przycisku powrotu do poprzedniego kanału (co najśmieszniejsze mam w domu dwa piloty od innych modeli Sony LCD i przyciski działają !!!)
pkt6 - oszczędzanie działa OK tak jak w poprzednich modelach (gdzieś na forach znalazłem, że komuś wyłącza się oszczędzanie po wyłączeniu telewizora i trzeba by je ustawiać po każdym włączeniu tv).
Dzięki bardzo za zainteresowanie tematem.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Czyli ogółem zadowolony z zakupu?

pietras
Początkujący

a jasne! :) polecam ten telewizorek - teraz cały czas grają kanały HD czasem SD i jest pięknie :) ładnie wygląda, ładnie gra, ładna cena