Podziel się wrażeniami!
Na początku witam wszystkich i pozdrawiam.
Parę dni temu kupiłem ww. telewizor i mam mały problem a mianowicie gdy wciskam przycisk Ulubione na pilocie to automatycznie włącza mi się komputer,podłączenie kablem HDMI-HDMI.Posiadam kartę grafiki MSI ATI Radeon 4670 1GB,kabel wpięty bezpośrednio w wyjście HDMI, w TV obecnie wpięty w wejście HDMI 2 (próbowałem podłączenia do pozostałych ale problem nadal występuje).Czy jest jakaś opcja umożliwiająca wyłączenie tego, próbowałem różnych w menu telewizora ale nic nie pomaga.Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi.
Możesz spróbować pogrzebać w ustawieniach, jest tam opcja w stylu "sterowanie przez HDMI". Wyłącz i sprawdź co się dzieje.
Mam tą funkcję wyłączoną także to nie to,może jakieś inne rozwiązanie.Trochę mnie to denerwuje (nie chce mi się ciągle wstawać i wyłączać kompa :smileyhappy:).
Masz pełne zaufanie co do zasilacza i płyty głównej komputera? Te dwa podzespoły mogą czasem powodować bardzo nietypowe zachowanie komputera. W samym zaś TV możesz spróbować przywrócić ustawienia fabryczne.
Pozdrawiam
cogito
Problem rozwiązany,to nie HDMI uaktywniało kompa tylko karta sieciowa.Mam TV podłączonego do internetu przez kabel i drugą kartę sieciową w kompie,wystarczyło w BIOS-ie wyłączyć opcję "Resume by PCI".Dzięki wszystkim za podpowiedzi.
Pozdrawiam.