anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-37EX500 - timer wyłączania

goferrrr
Początkujący

KDL-37EX500 - timer wyłączania

Witam!
Otóż moim problemem jest to, że jak nastawiam timer włączania, to odpala mi się tryb analogowy w telewizorze, który w ogóle nie jest ustawiony. Wcześniej miałem podłączony kabel pod AV i najpierw włączał się tryb analogowy, a później odpalał się dekoder z AV. Lecz ostatnio zmieniłem dekoder na HD i oczywiście kabel z AV na HDMI i od tamtego czasu przy timerze włączania włącza mi się tryb analogowy i w ogóle nie przechodzi na podłączenie z HDMI, a dekoder jest cały czas włączony. I chodzi mi o to, aby włączając telewizor za pomocą timera włączania, od razu przechodziło mi na połączenie z kabla HDMI.
Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie.
Z góry dzięki!

Edytowano 29.11.2010
Sprecyzowano tytuł wątku.
Zimny.

4 ODPOW. 4
goferrrr
Początkujący

odświeżam

goferrrr
Początkujący

odświeżam

profile.country.pl_PL.title
arik92
Użytkownik

Witam.
W ustawieniach timera włączania można wybrać numer programu analogowego, albo tryb cyfrowy. Ty zapewne miałeś ustawione na któryś z analogowych dlatego najpierw TV włączał się w tryb analogowy. Później z kolei przełączał się na AV dlatego że gdy tuner był włączony to wysyła informacje przez 8 pin eurozłącza do TV. Tak samo będzie jak włączysz telewizor ręcznie z pilota, najpierw odpali się tryb który był używany przed wyłączeniem, a następnie przeskoczy w tryb AV1 lub AV2. HDMI nie wysyła takiej informacji do TV dlatego nie przeskakuje na HDMI.
Rozwiązaniem najlepszym byłoby gdyby była w ustawieniach timera włączania możliwość wyboru wejścia zewnętrznego.

goferrrr
Początkujący

dzięki