anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-40EX402 mrugająca dioda

drucik4
Początkujący

KDL-40EX402 mrugająca dioda

Po 2 dniach od zakupu nie mogę włączyć telewizora mruga czerwona dioda(5 razy).Pomocy

8 ODPOW. 8
Ravi-----
Początkujący

Obawiam się, że bez interwencji serwisu się nie obędzie, podobna sytuacja jak w temacie: viewtopic.php?f=217&t=6554&st=0&sk=t&sd=a&hilit=mruga+dioda jeszcze możesz porozmawiać ze sprzedawcą, jeśli telewizor uległ awarii zaraz po zakupie to jest szansa, że od razu wymienią (decyzja należy do sprzedawcy, ale warto spróbować, szybsza droga niż korzystanie z serwisu)....

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Leć do sprzedawcy po wymianę. Powinien wymienić jak tak mało czasu minęło. Jeśli nie, serwis.

Ravi-----
Początkujący

Niestety tutaj zależy już od dobrej woli sprzedawcy, ale zazwyczaj się uznaje, że telewizor od początku nie działał prawidłowo i wymieniają bez większych problemów. Oczywiście zasada to odnosi się raczej do większych sklepów przy zakupach przez sieć bywa już gorzej niestety...

drucik4
Początkujący

Okazało się,że mogę zapomnieć o wymianie telewizora tylko serwis.To zgłosiłem usterkę,jak narazie czekam 2 tygodnie na przyjazd fachowców którzy twierdzą,że czekają na części

Ravi-----
Początkujący

Dość długi czas oczekiwania... Swoją drogą ktoś fizycznie był i oglądał telewizor, czy problem został zdiagnozowany na podstawie opisu usterki?

drucik4
Początkujący

No właśnie to jest bardzo ciekawe,bo zgłaszałem cały opis usterki a kiedy po tygodniu zadzwoniłem do nich i prosząc o ten opis usłyszałem,że telewizor się nie włącza.Serwisanci powiedzieli na podstawie tego opisu,że wiedzą co jest popsute tylko trzeba czekać do 21 dni na części.Przecież na chłopski umysł może to być wszystko zaczynając od przewodu sieciowego po zasilacz

drucik4
Początkujący

Witam ponownie właśnie 4 grudnia minie 21 dni od przyjęcia zgłoszenia(czyli rękompęsata według przepisów mi się należy)mam racje?A może nowy telewizor?Mam dosyć takiego serwisu "SONY TO ---- CO PANY ABY WALIĆ SOBIE ----- Z KLIENTEM"
BRAK ODPOWIEDZIALNOŚCI !!!
Ps. TEN ZJEBAN.. SERWIS JEST Z GDAŃSKA

Edytowano 02.12.2010
Przypominam, iż używanie niecenzuralnych zwrotów jest zabronione i nie ma wyjątków niezależnie od poziomu zdenerwowania.
Zimny.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Witam,

drucik4 napisał(a):

4 grudnia minie 21 dni od przyjęcia zgłoszenia(czyli rękompęsata według przepisów mi się należy)mam racje?

Nie jestem prawnikiem, ale z tego co się orientuję polskie prawo nie określa czasu realizacji naprawy. Wydaje mi się, że żadna instytucja nie ma wpływu na podobne sytuacje.
Nie znam tej sytuacji i ja nie mam jak Ci pomóc. Nie jestem również serwisantem i nie znam procedur jakie tam obowiązują. Samo mruganie diody (ilość mrugnięć) informuje o rodzaju usterki. Skoro powiedzieli, że trzeba czekać na część 21 dni, może rzeczywiście tak jest. Na pewno nie jest to komfortowa sytuacja, każdy by się zdenerwował, ale i tak się zdarza. Jeśli uważasz, że serwis mógłby zrobić więcej w tej sprawie, najlepiej skontaktować się bezpośredni z nimi. Zakładam, że już to zrobiłeś i w podobnie ostry sposób jak na forum. W takim przypadku możesz skontaktować się z Biurem Obsługi Klienta, albo drogą mailową (ja preferuję ten sposób), albo telefonicznie i poprosić o pomoc w wyjaśnieniu sprawy.
Numery telefonów i formularz kontaktowy znajdziesz tu:
http://support.sony-europe.com/contacts ... =odw_pl_PL