anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL 46-HX820

ROZWIĄZANE
profile.country.pl_PL.title
jecky33
Poszukiwacz

KDL 46-HX820

Niedawno miałem wymienianą matrycę w HX 820 😞 CZy to normalne że po właczeniu opcji Tworzenie realizmu obraz jest "przeświecony"(twarze się błyszczą a przy przełaczaniu programów na ułamek sekundy obraz jakby sie przeładowuje i ma kolor zielony  .... ???

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
jecky33
Poszukiwacz

No i jest decyzja Sony . Wymiana na nowy . Tylko że tego modelu juz nie ma na rynku.:smileyplain: HX850 jakos nie przypadł mi do gustu przez te aluminiowe wstawki. HX 820 był prosty i ten Monolith design był super. Chyba poczekam na W900A.

Pozdrawam

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

10 ODPOW. 10
stubbs.
Użytkownik

Czy to jest normalne (tak jak zapytałeś) to już kwestia serwisu. Wydaje mi się, że skoro oddali Tobie TV z serwisu w takim stanie to wg serwisantów wszystko musi być OK.

Przeświecone twarze mogą być wynikiem ustawień tej konkretnej matrycy. Próbowałeś zmienić ustawienia obrazu w swojej Bravii? Pamiętaj o tym, iż starań producenta każda matryca jest ciut inna. Na obraz ostateczny składa się na prawdę wiele czynników, które definiują to jak odbierasz dany kadr - tu przeświecone twarze. Ustawienia standardowe nie zawsze spełniają oczekiwania (szczególnie, że masz porównanie ze starą matrycą), także zachęcam do pokombinowania z ustawieniami obrazu.

Co do przełączania kanałów i zielonych klatek pomiędzy zmianą. Napisz coś więcej - czy masz podłączony dekoder, czy ostatnimi czasy zmieniałeś dostawcę usług telewizyjnych, czy w Twoim zestawie kina pojawiło się jakieś nowe urządzenie?

Pozdrawiam Stubb
jecky33
Poszukiwacz

Co do przeświecania pomogło pokombinowanie z ustawieniami. Zastanawia mnie tylko po co te wszystkie dodatkowe funkcje jak np. tworzenie realizmu skoro dopiero po ich wyłączeniu jest naprawdę dobry obraz.

Zielone klatki . Nic sie nie zmieniło w porównaniu z okresu przed wymianą matrycy a wcześniej nie zaobserwowałem tego.

Ale to może byc najmniejszy problem poniewaz w tej "nowej" matrycy mam wypalony 1 piksel  a chyba nawet 2.

Juz zgłosiłem powtórnie . Podobno wymienią mi cały telewizor.

Zaczyban wątpic czy matryca była nowa . Brakuje na niej np z tyłu nalepek i sa jakieś dziwne śłady po kleju.

Tyle kasy a po roku problemy . Niefajnie...

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

Odpowiedz sobie sam.Czy miałeś tak na nowym tv jeżeli nie to goń tych serwisantów !

stubbs.
Użytkownik

jecky33 wrote:

Co do przeświecania pomogło pokombinowanie z ustawieniami. Zastanawia mnie tylko po co te wszystkie dodatkowe funkcje jak np. tworzenie realizmu skoro dopiero po ich wyłączeniu jest naprawdę dobry obraz.

Te funkcje są bardzo pomocne ale to wszystko zależy od źródła sygnału. Przykładowo przy filmach Blu-Ray sprawdzają się wyśmienicie moim zdaniem. Patrząc na te same funkcje podczas oglądania telewizji w SD lub nawet HD (co gorsza przez dekoder) to przyznam, że nie robią już takiego wrażenia.

jecky33 wrote:

...Ale to może byc najmniejszy problem poniewaz w tej "nowej" matrycy mam wypalony 1 piksel a chyba nawet 2.

Juz zgłosiłem powtórnie . Podobno wymienią mi cały telewizor.

Mam nadzieję na pozytywne rozwiązanie Twojej sprawy. Daj znać jak miewa się Twój TV po wizycie serwisu. Liczę że Twoje problemy szybko się rozwiążą i znów będziesz mógł się cieszyć swoim HX82 :smileycool:.

Pozdrawiam Stubb
jecky33
Poszukiwacz

Na teraz status naprawy "czeka na części"

Dam znac jak sie zakończy

jecky33
Poszukiwacz

No i jest decyzja Sony . Wymiana na nowy . Tylko że tego modelu juz nie ma na rynku.:smileyplain: HX850 jakos nie przypadł mi do gustu przez te aluminiowe wstawki. HX 820 był prosty i ten Monolith design był super. Chyba poczekam na W900A.

Pozdrawam

stubbs.
Użytkownik

Wydaje mi się, że to co proponuje Ci Sony nie podlega negocjacji, choć mogę się mylić. Dostałeś nowszy model z tej samej serii. Ja szczerze bym się nie zastanawiał :smileywink:. Poniżej podsyłam Ci porównanie tych dwóch modeli:

http://www.sony.pl/comparison/kdl46hx820baep/kdl46hx850bae2

Główną zaletą HX85 jest jego 3D oraz potężny Motionflow (w porównaniu do modelu z roku 2011).

Pozdrawiam Stubb
Mylagos
Użytkownik

Również nie jestem pewien, czy będziesz miał możliwość, poczekania na W900 - choć jest to naprawdę bardzo ciekawa perspektywa. Mimo to uważam, że HX850 gwarantuje lepszą jakość niż 820 - szczególnie w kwestii materiałów 3D. Ale racja, nie każdemu może przypaść do gustu wygląd :wink:

stubbs.
Użytkownik

Odnośnie kwestii jakości 3D, na chwilę obecną jest to najlepszy TV w tej kwestii w Europie według EISA.

http://www.eisa.eu/award/45/european-3d-tv-2012-2013.html

Dokupienie okularów 3D (nawet podstawowych 250-ek) będzie najlepszą inwestycją w domową rozrywkę. Na prawdę Sony zaproponowało Ci bardzo dobry model.

Pozdrawiam Stubb