anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-EX600 czy jest możliwe nagrywanie przez USB ?

profile.country.pl_PL.title
marcinmarcin
Nowicjusz

KDL-EX600 czy jest możliwe nagrywanie przez USB ?

Witam!

Pytanie takie jak w temacie.

Dziękuje za odpowiedź.

6 ODPOW. 6
profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

prosta sprawa patrzysz na usb to czy jest opis HDD REC a na pilocie klawisz z czerwoną kropką rec.

marcinmarcin
Nowicjusz

Właśnie nie. Myslałem że jak tv ma usb to może nagrywa. Każdy tv no name ma usb i nagrywa .

Sony niby taka firma a usb nie nagrywa? Jak tak to lipa. Może jakiś firmware trzeba wgrać?

Mylagos
Użytkownik

W danych technicznych tego modelu niestety nie ma informacji o możliwości nagrywania na dysk i nie sądzę, że aktualizacja firmware pomogłaby ( choć oczywiście zalecałbym dokonanie jej). Patrząc na inne modele Sony, to ten model nie jest jedynym który posiada port USB a nie ma możliwości nagrywania.

marcinmarcin
Nowicjusz

Mam jeszce dwa pytanka.

1.

Dlaczego gdy oglądam dvbt na tym tv to ludzie mają takie żółtawe twarze przebarwienia. A podczas ogłądania tv z dekodera po hdmi jest ok. Próbowałem ustawiać obraz jasność, kolory, ostrość i nic nie pomaga.

2.

Podczas oglądania tv nocą nie równo podświetla matryce taka jakby jasniejsza po rogach.

Gdy go kupiłem wydaje mi się że było ok . Od jakiegoś czasu to zauważam. Może było to cały czas a ja nie zwróciłem uwagi. Pogubiłem się . Tv ma około 9 miesięcy.

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

Nie rozumiem co właśnie nie ? To ,że nie ma opisu na innych urządzeniach a nagrywają to jedna sprawa ale na pilocie mają przycisk nagrywania a jak chciałbyś je uruchamiać na pilocie Sony jeżeli nie ma takiego klawisza ? Co do obrazu to każde wejście w tv jest oddzielnie konfigurowane popatrz w ustawieniach.A instrukcji nie dostałeś do tego TV ?

Mylagos
Użytkownik

1. Jedyne co mi przychodzi to naprawdę próbowanie z ustawieniami, ewentualnie sprawdzenie instalacji antenowej ( choć to mało prawdopodobne by coś nie tak tam było).

2. Jest to zjawisko cloudingu. Występuje ona w wielu telewizorach LCD i sporo zależy od konkretnego egzemplarza. Na jakim poziomie masz ustawiony poziom podświetlenia w TV ( myślę, że okolice 2-3 powinny być wystarczające i nie powinno widać tego zjawiska).