anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL46EX520 i format ekranu

aro_40
Początkujący

KDL46EX520 i format ekranu

Mam KDL46EX520 i podłączony do tego dekoder telewizji n (nie powinno to miec znaczenia, ale na wszelki wypadek informuję).
Telewizor był ustawiony na PEŁNY ekran, ale od 2 dni każde wyłączenie telewizora i jego ponowne włączenie powoduje, że format ekranu przestawia się na NORMALNY.
Próbowałem, ale nie udało mi sie ustawić na stałe pełnego ekranu. Możecie podpowiedzieć, jakie winny byc ustawienia, aby telewizor pamiętał ustawienia formatu?

3 ODPOW. 3
profile.country.pl_PL.title
stubbs.
Użytkownik

TV bez żadnego specjalnego ustawiania powinien pamiętać poprzednie ustawienia (sprzed wyłączenia TV) takie jak format ekranu, głośność ostatnio ustawiona itp.
Spróbuj odłączyć wszystkie urządzenia od TV, a następnie sam TV od prądu na jakiś czas (np na całą noc). Następnie złóż wszystko w całość i podłącz TV do prądu - powinno pomóc.
Jeśli nie daje to efektu to polecam kontakt z serwisem:
http://www.sony.pl/support/pl/repair

Pozdrawiam Stubb
aro_40
Początkujący

pobawiłem sie ustawieniami dekodera n-ki i teraz pamięta.
Okazało się, że po włączeniu dekodera (przy włączonym już telewizorze) wyskakiwał jakiś komunikat o błędzie, ale wyświetlał się tak krótko, że nie byłem w stanie go przeczytać. Ale teraz jest już OK

profile.country.pl_PL.title
stubbs.
Użytkownik

Jeśli możesz, to napisz jakie masz ustawienia w dekoderze, bo często trafiają się takie przypadki jak Twój gdzie "wina" leży nie w TV a w dekoderze lub innym sprzęcie podłączonym do TV.
Spodziewałem się takiego rozwiązania sprawy, choć nie mam dekodera N-ki i nie mogę tego osobiście sprawdzić, więc takie gdybanie co by było gdybyś pogrzebał w dekoderze pominąłem :).

Pozdrawiam Stubb