Od mometu zakupu tego telewizora mam takie problemy. Telewizor podłączony do dekodera za pomocą gniazda HDMI ciągle mruga. Z różną częstotliwością zanika na ułamek sekudy obraz i na ekranie wyświetla się napis informujący z jakigo żródła idzie sygnał tj. 1088..50i . 6, WIDE. itd. Tak co kilkanaście sek. Taki problem występuje tylko na łączu HDMi na euro-euro tego nie ma. Nie mogę poradzić sobie z tym problemem i chyba telewizor zgłosze do naprawy ale zanim to zrobię to może ktoś coś podpowie. Myślalem że to problem dekodera n-ki ale takie same numery są na dekoderze C+. Wymieniłem kabel na inny /droższy/ i problem dalej jest.
Na innym telewizorze kable pracują bez uwag.
Może ktoś spotkał się z takim problemem, może trzeba cos zrobić w ustawieniach ,lub inny jeszcze lepszy kabel HD , naprawdę nie wiem. Telewizor ma jedno wejście HD .
Te mrugnięcia to milisekudowe przewy w transmisji sygnału bo takie same sygnaly pojawiają się w momencie przełączenia go na inny kanał. Może w telewizorze tym funkcje takich pojawiających sie sygnalów można wyłączyć ?
Proszę o jakąkolwiek podpowiedz.
Pozdrawiam K.Cz.