anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Nie znajduje niektórych filmów Youtube

profile.country.pl_PL.title
lucck-----
Początkujący

Nie znajduje niektórych filmów Youtube

Mój nowy telewizor to Bravia EX320

Tak się składa, że moja półtoraroczna córka je obiad tylko oglądając jednocześnie teledyski z Youtube. Jej ulubionym jest ten: http://www.youtube.com/watch?v=qT6XCvDUUsU

Dlaczego nie mogę go znaleźć w wyszukując przez Youtube w moim telewizorze?
Czy jest możliwość podania dokładnego adresu Youtube, czyli qT6XCvDUUsU ?

4 ODPOW. 4
kratylos
Nowicjusz

tez zwrocilem uwage ze niektorych plikow na telewizorze nie wyszukuje a na komputerze youtube wyszukuje je nawet na samym poczatku.. dla czego?

szkoda ze nie mozna wybierac rozdzielczosci w ktorej sie oglada materialy albo zeby choc telewizor sam dobieral jakosc wyswietlanego obrazu do lacza - ja mam 10 megowe i u mnie filmiki 1080 ladnie i plynie mogly by sie odtwarzac...

cogito.
Początkujący

Wystarczy zalogować się na swoim koncie na youtube, następnie przejść do Ustawienia konta -> Ustawienia odtwarzania i zaznaczyć opcję Zawsze wybieraj najlepszą opcję na podstawie rozmiaru odtwarzacza. Można tez zaznaczyć Zawsze odtwarzaj w jakości HD (jeśli jest dostępna) po przełączeniu na pełny ekran.

Co do niedostępności niektórych filmów, to nie wiem jaka jest prawda, ale przypuszczam, że może być tak samo jak w przypadku różnic w zależności od kraju z którego przeszukujemy YT. Prawodawstwo różnych krajów nie zawsze pozwala na to samo. Ponadto niektóre wytwórnie strzegą swoich praw w niektórych krajach z uporem maniaka a w innych pozwalają na nieco więcej. Być może i w przypadku odtwarzania filmów na YT z TV Bravia niektóre filmy są z takich własnie powodów niedostępne.

kratylos
Nowicjusz

co do rozdzielczosci to pomoglo zalogowanie dzieki..
ale mam pytanie niektore filmy wyswietlaja mi sie na pelnym ekranie a niektore maja boczne czarne paski - z czego wynika ta różnica?
zauwazylem ze nie widac na telewizorze np teledyskow publikowanych przez np VEVO :c69

cogito.
Początkujący

Cieszę się, że pomogło;)

Paski po bokach lub na dole i u góry pojawiają się w zależności od tego w jakich proporcjach (oraz czy już w oryginale z paskami po bokach lub góra/dół) ktoś wgrał film na youtube. Na to chyba póki co nie da się nic poradzić. Chyba, że podziała ten sam przycisk, którym zmieniamy sposób wyświetlania obrazu w TV np z WIDE na Automatyczny itp, ale nie sprawdzałem póki co tej możliwości w przypadku YouTube i wydaje mi się, że na część filmików i tak niewiele to pomoże o ile zadziała.