anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

nowe modele a gwarancja

Woytas_PL
Początkujący

nowe modele a gwarancja

Panowie bliscy korporacji :c34 czy nowe modele będą z 2 letnią gwarancją czy może SONY nas zaskoczy i wróci do promocji 5 lat ?

16 ODPOW. 16
kamil.wydra
Początkujący

Sam jestem ciekawy ile lat będzie miała gwarancja na nowe modele. Ktoś może wie? bo 5 lat to jest coś :c20

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

W zeszłym roku gwarancja pięcioletnia jako bezpłatny gratis pojawiła się po pewnym czasie. Pewnie teraz będzie podobnie, ale pożyjemy zobaczymy.

edzia------
Początkujący

Oj tak te pięć lat mogłoby wrócić!!! Trzeba czekać i w między czasie śledzić oferty, żeby nie przegapić takiej okazji.

lugger
Początkujący

Rozbawiła mnie ostatnio firma "Sony" . Poszedłem do Sony Centrum aby dokupić gwarancję do 5 lat dla mojego 710, którego kupiłem miesiąc temu za 3.5 koła. I co się dowiedziałem? Ta Bravia wyceniana jest przez Sony na 4.6 tys. Ma to takie znaczenie, że za rozszerzenie gwarancji zamiast 360 płacimy 600 PLN. :c4 :smileyredface:

profile.country.pl_PL.title
cogito.
Początkujący

Ciekawe czemu dostałeś informację o takiej wartości tego TV, ale na pocieszenie powiem Ci, że kupując go w sieci MediaExpert za 3500 zł zapłacił byś za samą przedłużoną gwarancję 700 zł. Z ciekawości zapytałem o dodatkowe ubezpieczenie i wyszło coś koło 1250 zł :shock:

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

lugger napisał(a):

Rozbawiła mnie ostatnio firma "Sony" . Poszedłem do Sony Centrum aby dokupić gwarancję do 5 lat dla mojego 710, którego kupiłem miesiąc temu za 3.5 koła. I co się dowiedziałem? Ta Bravia wyceniana jest przez Sony na 4.6 tys. Ma to takie znaczenie, że za rozszerzenie gwarancji zamiast 360 płacimy 600 PLN. :c4 :smileyredface:

Wypadałoby podać rozmiar tej 710-tki i napisać gdzie zakupiłeś telewizor.... ;)

lugger
Początkujący

40 i sieć Avans. Cogito: pan z Sony Centre wyjął jakąś kartkę, zapytał o rozmiar i odczytał kwotę. Stwierdził, że obowiązują jego ceny z kartki a nie za ile odbiornik został kupiony.

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Bo taka jest procedura. TV są pogrupowane według wielkości a także stopnia zaawansowania technologicznego i grupy te mają odpowiednie ceny. I nie zależą one od cen półkowych czy promocyjnych. Nie ma na nie również wpływu pracownik SC :)

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

To bardzo dziwne bo ten model niedawno kupiłem rodzicom (40EX711) i w Sony Centre w Katowicach gwarancję 5 letnią dla tego modelu wyceniono na 349 zł. Sam model, podobnie jak 40Ex710 kosztował 3499 zł. Wybraliśmy jednak ofertę z Sony Centre w Łodzi bo po prostu bardziej zależało im na sprzedaży niż zupełnie obojętnemu pracownikowi SC w Katowicach, w Altusie.

lugger napisał(a):

Stwierdził, że obowiązują jego ceny z kartki a nie za ile odbiornik został kupiony.

Obowiązują tu raczej ceny referencyjne Sony Centre, a nie sklepu Avans...miał pełne prawo do tego.