Podziel się wrażeniami!
Panowie bliscy korporacji czy nowe modele będą z 2 letnią gwarancją czy może SONY nas zaskoczy i wróci do promocji 5 lat ?
Lajam napisał(a):
To bardzo dziwne bo ten model niedawno kupiłem rodzicom (40EX711) i w Sony Centre w Katowicach gwarancję 5 letnią dla tego modelu wyceniono na 349 zł. Sam model, podobnie jak 40Ex710 kosztował 3499 zł. Wybraliśmy jednak ofertę z Sony Centre w Łodzi bo po prostu bardziej zależało im na sprzedaży niż zupełnie obojętnemu pracownikowi SC w Katowicach, w Altusie.
Obowiązują tu raczej ceny referencyjne Sony Centre, a nie sklepu Avans...miał pełne prawo do tego.
Nie kupiłem telewizora za 3499. Nigdzie tego nie napisałem. Nie napisałem również nigdzie o cenie 4600 zł. Nie wkładaj mi proszę więc w usta słów, które nie padły z mojej strony.
Podałem ceny jakie były dostępne dla odwiedzających.
TV 40EX710 - 3499 zł w promocji ekologicznej
Gwarancję 5 letnią dla tego modelu proponowali za 349 zł
Ja wynegocjowałem dla siebie ciekawsze cyferki
Co do cen serwisu extra to jest to usługa jaką oferuje Sony Poland i oni mogą sobie wyceniać to według ich kryteriów...w innych sklepach jest możliwość ubezpieczenia sprzętu, ale nie jest to powiązane z rozszerzoną gwarancją od Sony. Taka usługa jest dostępna tylko w Sony Centre/Style.
Oczywiście masz rację, że nie ma znaczenia miejsce zakupu sprzętu, ale podkreślam raz jeszcze: usługa Serwis Extra jest dostępna tylko w Sony Centre/Style i tu oni dyktują ceny według własnych widełek cenowych w jakich pozycjonują dany produkt. Obowiązku korzystania z tej usługi nie ma.
Sugerowałbym dowiedzieć się ile kosztuje np. w Avansie wykupienie dla Twojego telewizora ubezpieczenia na 5 lat obejmującego także wypadki losowe ....Jeśli będzie mniej niż 589 zł to może lepiej skorzystać z tej opcji?
Jest konkretna lista telewizorów z której wynika cena Serwisu Extra i Serwisu Extra Plus.
Na liście odbiorniki są grupowe po cenie WEJŚCIA na rynek według ceny cennikowej (chodź dopatrzyłem się wyjątków na korzyść klienta). Rzadko się zdarza aby odbiornik na promocji lub wyprzedaży przechodził do innej grupy. KDL40EX710 jest przykładem telewizora który jest teraz wyprzedawany prawię za połowę ceny pierwotnej co tłumaczy problem....
lugger napisał(a):
Cena kartkowa służąca wycenie gwarancji jest baaaaardzo mocno zawyżona.
Trochę z innej beczki ale o gwarancji.
Zgubiłem gdzieś dowód zakupu na moduł UWA-BR100, czy wystarczy sama gwarancja dołączona do modułu aby uznano gwarancje?
Z tego co wiem - nie.
Gwarancja 5 lat + ubezpieczenie przed uszkodzeniem mechanicznym (to obejmuje ta gwarancja za 589zł)
Niestety nie.
Możesz tylko wydłużyć okres standardowej gwarancji.