anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

nowe modele a gwarancja

Woytas_PL
Początkujący

nowe modele a gwarancja

Panowie bliscy korporacji :c34 czy nowe modele będą z 2 letnią gwarancją czy może SONY nas zaskoczy i wróci do promocji 5 lat ?

16 ODPOW. 16
lugger
Początkujący

Lajam napisał(a):

To bardzo dziwne bo ten model niedawno kupiłem rodzicom (40EX711) i w Sony Centre w Katowicach gwarancję 5 letnią dla tego modelu wyceniono na 349 zł. Sam model, podobnie jak 40Ex710 kosztował 3499 zł. Wybraliśmy jednak ofertę z Sony Centre w Łodzi bo po prostu bardziej zależało im na sprzedaży niż zupełnie obojętnemu pracownikowi SC w Katowicach, w Altusie.

Obowiązują tu raczej ceny referencyjne Sony Centre, a nie sklepu Avans...miał pełne prawo do tego.

Coś Lajam nie chwytam tego co piszesz. Z jednej strony twierdzisz, że kupiłeś tv za 3499 plus gwarancję za 349 a z drugiej strony piszesz o cenach referencyjnych czyli tych z kartki tj. 4600. Rożnica 1100 PLN. Jakby nie patrzeć moim zdaniem coś tu nie gra i nie ma tu znaczenia fakt zakupu odbiornika w Avansie, Media czy innym Euro. Cena kartkowa służąca wycenie gwarancji jest baaaaardzo mocno zawyżona. O czym świadczy fakt, że właśnie kupiłeś tv za 3499. I tyle w temacie. Pozdrawiam

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Nie kupiłem telewizora za 3499. Nigdzie tego nie napisałem. Nie napisałem również nigdzie o cenie 4600 zł. Nie wkładaj mi proszę więc w usta słów, które nie padły z mojej strony.

Podałem ceny jakie były dostępne dla odwiedzających.
TV 40EX710 - 3499 zł w promocji ekologicznej
Gwarancję 5 letnią dla tego modelu proponowali za 349 zł

Ja wynegocjowałem dla siebie ciekawsze cyferki :nauseated_face:

Co do cen serwisu extra to jest to usługa jaką oferuje Sony Poland i oni mogą sobie wyceniać to według ich kryteriów...w innych sklepach jest możliwość ubezpieczenia sprzętu, ale nie jest to powiązane z rozszerzoną gwarancją od Sony. Taka usługa jest dostępna tylko w Sony Centre/Style.

Oczywiście masz rację, że nie ma znaczenia miejsce zakupu sprzętu, ale podkreślam raz jeszcze: usługa Serwis Extra jest dostępna tylko w Sony Centre/Style i tu oni dyktują ceny według własnych widełek cenowych w jakich pozycjonują dany produkt. Obowiązku korzystania z tej usługi nie ma. :c63

Sugerowałbym dowiedzieć się ile kosztuje np. w Avansie wykupienie dla Twojego telewizora ubezpieczenia na 5 lat obejmującego także wypadki losowe ....Jeśli będzie mniej niż 589 zł to może lepiej skorzystać z tej opcji?

oldguest
Początkujący

Jest konkretna lista telewizorów z której wynika cena Serwisu Extra i Serwisu Extra Plus.
Na liście odbiorniki są grupowe po cenie WEJŚCIA na rynek według ceny cennikowej (chodź dopatrzyłem się wyjątków na korzyść klienta). Rzadko się zdarza aby odbiornik na promocji lub wyprzedaży przechodził do innej grupy. KDL40EX710 jest przykładem telewizora który jest teraz wyprzedawany prawię za połowę ceny pierwotnej co tłumaczy problem....

lugger napisał(a):

Cena kartkowa służąca wycenie gwarancji jest baaaaardzo mocno zawyżona.

Nie "Cena kartkowa" tylko lista telewizorów która mówi ile kosztuje gwarancja dla konkretnego modelu.

Ps. Z tego co wiem gwarancja 5 lat u konkurencji kosztuje 20% wartości tej z którą się kupiło TV. Gwarancja 5 lat + ubezpieczenie przed uszkodzeniem mechanicznym (to obejmuje ta gwarancja za 589zł) kosztuje u konkurencji 30% wartości telewizora. Więc i tak i tak jest taniej. Do tego teraz dla klientów programu Sony Centre oferujemy 20% zniżki na Serwis Extra.

arr80-----
Początkujący

Trochę z innej beczki ale o gwarancji.
Zgubiłem gdzieś dowód zakupu na moduł UWA-BR100, czy wystarczy sama gwarancja dołączona do modułu aby uznano gwarancje?

spolDon1fhkbr
Początkujący

Z tego co wiem - nie.

profile.country.en_PL.title
tompacan
Nowicjusz

Gwarancja 5 lat + ubezpieczenie przed uszkodzeniem mechanicznym (to obejmuje ta gwarancja za 589zł)

Czy na aparaty tez jest taka gwarancja?

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Niestety nie.
Możesz tylko wydłużyć okres standardowej gwarancji.