anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Odtwarzanie filmów 3d laptop - TV sony

profile.country.pl_PL.title
Dawcio12
Poszukiwacz

Odtwarzanie filmów 3d laptop - TV sony

Witajcie   jestem posiadaczem telewizora Sony  KDL-40NX720 chce otworzyć filmy mkv 3d z laptopa toshiba z kartą graficzną Mobile Intel® GMA 4500M 

do oglądania filmów mam  okulary 3d sony, w laptopie do odtwarzania filmów ściągłem  program KMPlayer_3.4.0.59 nawet nie wiem czy dobry poprostu taki zaproponował mi google nie wiem czego użyć jeśli chce się wyswietlać film full hd 3d rownież na tv z laptopa

Jak skonfigurować taki program?? jak to u was wygląda

Pozdrawiam  Dawid

8 ODPOW. 8
Mylagos
Użytkownik

Witam.
Połącz laptop z telewizorem poprzez przewód HDMI ver 1.4. Jeśli program pozwala na odtwarzanie 3D, telewizor wykryje sygnał i nie powinno być większych problemów z oglądaniem.

profile.country.PL.title
kryniu3
Poszukiwacz

ja generalnie oglądam przez dlna, ale raz na próbe podłączyłem kompa do telewizora przez hdmi.też próbowałem przez kmplayer.opcjach kmplayera w ustawienia ekranu 3d musi być zaznaczone na samej górze - nie uzywaj

i na samym dole - kolumna z przeplotem.Obraz na telewizorze jest nadal wyświetlany podzelony. w telewizorze

w opcjach 3d zaznaczyłem side by side i było normalne 3d.

Dawcio12
Poszukiwacz

ok spróbuje jeszcze poustawiać w kmplayer jak sprawdzić wersjie kabla hdmi mi po podłaczeniu do tv nie wykrywa 3d w telewizorze ale nie wiem jak i co ??

a jesli chodzi o dlna to czy możecie przesyłać filmy full hd czy tylko takie zwykłe?? jakiego serwera dlna używacie do tego  program a może sprzęt??

Message was edited by: Dawcio12

Flowgb
Początkujący

przez dlna przślesz wszystko, zależy od konfiguracji kompa (do transkodowania najlepiej 4 rdzenie) i sieci (po kablu router nie gra większej roli, ale po wi-fi dobrze by bylo zeby mial n-ke w standardzie 300) . Co do servera polecam - Wild Media Server. Sprawdzałem kilka innych - ten zamiata, z softem do 3d nie mam doświadczenia .

pozdrawiam

profile.country.PL.title
kryniu3
Poszukiwacz

też używam wild media server, 3d leci bez problemu ,oczywiście musisz w telewizorze wybrac np.

side by side bo telewizor sam się nie przełączy. jest jeszcze jeden fajny bajerek tego servera ,  można pilotem od telewizora wchodząc w usługe wild media server zdalnie wyłączyć komputer.

stubbs.
Użytkownik

Jeśli chcesz przesłać po HDMI to tylko w std 1.4

Przez DLNA Wild Media Serwer jest dardzo dobry lub trochę gorszy PS3 Media Serwer (Flowgb słusznie zauważył potrzebę mocnego sprzętu do transkodowania w locie).

P.S. nie każdy materiał zostanie rozpoznany w Bravii jako 3D. Musi on spełniać kilka warunków jednocześnie aby TV automatycznie przełączył się w tryb 3D. Próbowałeś ręcznie wymusić 3D w swoim TV?

Pozdrawiam Stubb
Dawcio12
Poszukiwacz

najdziwniejsze jest to że odtwarzam już 3 film 3d i telewizor nie reaguje jego 3d jest płytkie nie zauważalne po podłączeniu kabla telewizor powinnien się przełączyć w tryb 3d automatycznie tak? u mnie nic jak powinno to wyglądać

zastanawiam się czy kalbel jest w standardzie 1.4 jak to sprawdzić ?? wizualnie nie rózni się niczym od kabla najzwyklejszego hdmi

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

czy sygnał który wysyłany jest z karty ze złącza hdmi jest od razu w rozdzielczości full HD czy w rozdzielczości pupitu komputera?? jak to sprawdzić?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

stubbs.
Użytkownik

zastanawiam się czy kalbel jest w standardzie 1.4 jak to sprawdzić ?? wizualnie nie rózni się niczym od kabla najzwyklejszego hdmi

Jeśli nie ma wybitej sygnatury 1.4 to nie da się w inny sposób sprawdzić.

Polecę Ci pożyczyć od znajomego taki kabel, który będzie w 100% w standardzie 1.4 a do tego przydała by się porządna płyta ze sklepu z pewnym materiałem 3D. (nie czytaj tego jako zarzutu pod Twoją osobą, że masz nielegalne filmy z sieci - piszę tylko o warunkach do testu).

...jego 3d jest płytkie...

Próbowałeś poprawić głębie efektów 3D?

http://img27.imageshack.us/img27/8562/screenshot002ppc.jpg

Aby nie kopiować całości i-Manual'a podeślę Ci link do informacji zwiazanych z ustawieniami 3D.

http://pdf.crse.com/manuals/iManuals/pol/NX72x/ft_3dintegrated.html

Pozdrawiam Stubb