anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

okulary TDG-BR750

wlodeks
Początkujący

okulary TDG-BR750

Jest to mój pierwszy wpis na tym forum więc Witam wszystkich.
Kupiłem okulary TDG-BR750 i w instrukcji zwracają szczególną uwagę aby ładować je wyłącznie poprzez podłączenie do telewizora albo przy użyciu specjalizowanej ładowarki. Wydaje mi się to dziwne bo "USB jest USB" i dlaczego nie miałbym podłączyc tych okularów na czas ładowania np. do komputera. Czy jest to pisanie, dla pisania, czy może rzeczywiście jest coś, o czym warto wiedzieć, aby podłączając okulary pod dowolne usb nie uszkodzić sprzętu?
Pozdrawiam
Włodek

2 ODPOW. 2
profile.country.pl_PL.title
stubbs.
Użytkownik

Skoro producent zaznacza fakt ładowania okularów w TV lub poprzez dołączoną specjalną ładowarkę to pewnie coś w tym jest. Z jednej strony dużo firm ma zapis mówiący o nieuwzględnianiu gwarancji gdy sprzęt jest użytkowany nie zgodnie z zaleceniami producenta. Jedni piszą to dla samego pisania a inni po to aby uczulić kupujących w tej kwestii.

Ja zachęcam do korzystania z zaleceń producenta, bo chyba wiedzą co robią :c20.

Pozdrawiam Stubb
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Tak jest zapewne dlatego, bo producent nie może zagwarantować jakości i specyfikacji technicznej innych producentów ładowarek (przede wszystkim tych chińskich) i czasami stwierdzenie "USB jest USB" nie musi być koniecznie zgodne z prawdą...
Sam czas ładowania jest bardzo szybki, ok. 5 minut wystarcza na 3h oglądania, ok. 40 minut na 15h - nie jest problematyczne.