anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

płyn do czyszczenia

profile.country.pl_PL.title
Ralf------
Początkujący

płyn do czyszczenia

Panowie mam prośbę wielką posiadam 40ex500 kupiłem już dwa preparaty do czyszczenia telewizora jednak oba zostawiają smugi teraz to gorzej wygląda matryca po czyszczeniu niż przed znacie jakieś preparaty które możecie polecić.Z góry dzięki pozdrawiam
Z tego co poczytałem to piszą że ścierka z mikrofibry i woda destylowana co o tym myślicie ??????????

5 ODPOW. 5
Zimny_
Użytkownik

Witaj, są różne preparaty, ale większość zostawia smugi. Smutna prawda. Sam testowałem parę i żaden mnie nie zadowolił. Korzystam z mikrofibry i raz na jakiś czas lekko zwilżam szmatkę wodą destylowaną i usuwam poważniejsze zabrudzenia. Sądzę, że jest to najtańszy i skuteczny sposób. Ważne, żeby szmatka nie była mokra, a wilgotna. Woda destylowana nie posiada minerałów, syfów itp.
Słyszałem, że są dobre chusteczki nawilżane do matryc. Jedne testowałem, lipa - zostawia ślady. Jednak znam osoby zadowolone z tego sposobu. Firmy nie znam. Może ktoś ma inne doświadczenia?

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

A próbował ktoś takiego płynu do czyszczenia soczewek okularowych? Z atomizerem. Na okularach smug nie zostawia...

------------------------------
fotoamator
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Ja wycieram LCD tylko szmatką z mikrofibry. Na sucho.

Raz czyściłem ekran pianką Ecolab do szyb i nie było śladów z tym, że pianka ta nie jest produktem występującym powszechnie w sklepach.

Zimny_
Użytkownik

Tadeusz napisał(a):

A próbował ktoś takiego płynu do czyszczenia soczewek okularowych? Z atomizerem. Na okularach smug nie zostawia...

Nie próbowałem, ale może to być dobry pomysł. Ważne, żeby nie zawierał alkoholu i zbyt dużo substancji chemicznych.
Z pianki Ecolab też nie korzystałem...

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Na tym okularowym płynie jest napisane: do czyszczenia soczewek okularowych szklanych i plastikowych. Nie zawiera alkoholu.
Nabyty w Vision-express. TV LCD nim nie czyściłem, bo nie mam, ale ekran lapka czyści ładnie :)

------------------------------
fotoamator