Podziel się wrażeniami!
Chciałem podłączyć komputer do TV za pomocą kabla DVI/HDMI. W komputerze posiadam kartę graficzną GF 6600 GT z wyjściem cyfrowym DVI i tradycyjnie analogowym. Komputer podłączyłem do trzeciego gniazda HDMI, na pilocie ustawiłem trzecie gniazdo i niestety TV nie wykrywa komputera. TV ma też typowe gniazdo analogowe VGA, ale mam jeden film w wysokiej rozdzelczości i chciałem zobaczyć jak się prezentuje na ekranie TV. Nie wiem czy po VGA będzie przekazany sygnał w full HD. Co porawda i tak nie mam kabla VGA tylko wspomniany wyżej. Są już obecnie karty graficzne z typowym wyjściem HDMI i nie wiem czy problem leży po stronie starszej karty graf. czy synchronizacji z telewizorem. Na komputerze mam najnowsze sterowniki od Nvidii. Proszę o jakieś wskazówki.
Pozdrawiam
A ja odpaliłem Linuxa w okienku pod Windows XP. Microsoft Virutal PC i wszystko śmiga. A co do programów użytkowych to można by debatować bo poważne pozycje wychodzą także na Linuxa/Unixa np. programy do renderingu. Jeśli chodzi o gry to już wyboru jako takiego nie ma tylko Windows. Ale robimy offtopic.
Ja mam Ubuntu 8.10 wersja Ultimate Xmass, żadnych problemów.