Podziel się wrażeniami!
Sony Bravia 37Ex 401 a film z dysku przez Ferguson Ariva 110 Multiplayer. Filmy powyżej 7 Gb od czasu do czasu białe kropeczki widoczne na ciemnych tłach jakby chmurki. Czy to wina kodeków, playera czy tv. Proszę o pomysły. Oprogramowanie Sony i Fergusona zaktualizowane.
Witaj. Jeśli w trakcie oglądania filmów z innego źródła nie występują te kropeczki, to z LCD powinno być OK. Ferguson dekoduje i przesyła gotowy sygnał wideo do telewizora. Czyli albo zaktualizować oprogramowanie w Fergusonie, albo sprawdzić połączenie na innym kablu.
PS
Jak sprawuje się Ferguson? Zadowolony jesteś?
Białe kropeczki (takie jedno pixelowe) to moim zdaniem bardzo kiepskiej jakości kabel... ale to chyba nie "chmurki"?
Ogólnie tak jestem zadowolony z Fergusona, chociaż kupiłem go ze względu na to że Sony na wejściu USB ma problemy z przyjęciem pliku powyżej 1 GB (LG nie miał) a pewnych nie widzi ale to normalne u Sony.
Zły jestem bo kupowałem w "nie dla idiotów" i pomimo negocjacji było drożej niż na Allegro.
A kabelek kosztował prawie 100 ale mam drugi z Lidla też pozłacane końcówki to sprawdzę i dam znać. Na "mniejszych" filmach obraz dobry a to białe to nie piksele tylko białe kropeczki i nie na całym ekranie i nie zawsze tzn nie na całym filmie. Ale sugestia że kabel dobra. Tylko choina tam stoi i ciężko będzie podmienić kabelek.
Dzięki z rady. Mieliście rację winny był kabel za prawie 100. Z Lidla za 19,99 żadnych kropek. Nie zawsze cena to jakość. Temat zamknięty. Pozdrawiam.