anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

problem z podlaczeniem tv pc

profile.country.pl_PL.title
p1n0-----
Początkujący

problem z podlaczeniem tv pc

witam
otoz kupilem sobie telewizor sony bravia KDL-32V5610 i mam tez nowego kompa a wnim karte GeForce 9800 gt z wyjsciem hdmi. kupilem kabel hdmi-hdmi podlaczam do tv i do karty i nie moge sklonowac zeby odbieralo w tv kots wie moze dlaczego? oto screen jak wchodze w panel sterownaia nvidia http://img695.imageshack.us/img695/2678/asdyv.jpg" target="_blank i nie mgoe wogle nic zrobic ktos wie moze dlaczego ? prosze o pomoc

zainstalowalem nowe sterowniki najnowsze i dalej nic wogle nie widac ni nic nawet w opcjach karty nie moge ustawic klonowania

a jeszcze 1 - jak odlaczam od tv to w nazwie pisze normalnie nazwwa monitora a jak jest podlaczone K O widac na screenie 1 i 2 http://img190.imageshack.us/i/asdrzc.jpg/" target="_blank

p.s. w karcie mam tylko wyjscie hdmi,dvi,i ta do minotra

3 ODPOW. 3
Zimny_
Użytkownik

U siebie mam kartę GF9650. Jak na włączonym komputerze podłączam kabel HDMI, pojawia mi się takie okienko jak w załączniku 1 i od razu mam obraz na dwóch ekranach. W opcjach nvidia, tam gdzie na Twoich screenach jest napisane: "1. wybierz tryb wyświetlania nView" powinny być 3 opcje i wyglądać jak w załączniku 2 (akurat jestem podpięty pod Philipsa - na Bravii gra bratanek i nie ma sposobu by go odciągnąć - chyba że obiad ;) , więc zamiast Bravia jest napisane Philips).
Jeśli nie masz takich opcji, w menadżerze urządzeń w monitorach jest tylko jedna pozycja, tzn. że komputer nie widzi telewizora. W narzędziach nvidii praktycznie w każdej pozycji powinny być dwa monitory, u Ciebie nie ma.
Możliwych jest parę opcji. Po pierwsze, po podłączeniu kabla pod np. HDMI2 w LCD, musisz z pilota przełączyć telewizor na to wejście.
Po drugie, sprawdź kabel czy jest dobry. Może tu leży problem.
Po trzecie, sprawdź wejście w telewizorze, czy nie jest uszkodzone (najprościej podłącz inne urządzenie).
Jeśli wejście HDMI w LCD jest ok, to coś jest nie tak z komputerem. Tu na początek proponuję dwie rzeczy. Albo podłączyć komputer pod inny wyświetlacz z HDMI, albo skoczyć do sklepu po kabel DVI/HDMI i spróbować w ten sposób podłączyć. Dogadaj się ze sprzedawcą, że w razie czego zwrócisz ten kabel, i w razie jak go nie będziesz chciał to go oddasz.
Jeśli chodzi o samą konfiguracje komputera, to powinien wykrywać sam podłączone urządzenia, więc raczej tu jest ok. Może karta graficzna jest uszkodzona, może ma za mało prądu (powinien być podłączony do niej dodatkowy kabel zasilający w górnym narożniku), albo zasilacz nie wyrabia.
Spróbuj pierwszych kroków i napisz jak poszło.

Langixx
Początkujący

U mnie wszystko dziala jednak jest problem z rozdzielczosciami TV nie chce wyswietlac pulpitu w 1920x1080 (pulpit robi sie za duzy) tylko upiera sie przy 1824x1024, przy czym montior dziala normalnie 1920x1080. Moze w opcjach TV jest cos takiego jak "skalowanie" ? pozdrawiam

Zimny_
Użytkownik

Są w menu ustawienia ekranu dla ekranu podłączonego pod komputer. Ja miałem na początku to samo. Skorzystałem z opcji w panelu nvidia do dostosowania rozmiaru ekranu. W prosty sposób zmniejszasz i działa rewelacyjnie. A jaką masz kartę graficzną?