- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Problem z Sony Bravia 32EX500
Witam.
A wiec mam taki problem kupilem wczoraj telewizor Sony Bravia 32EX500 gdy wlaczam TV pojawia sie napis SONY i nagle gaśnie, po czym wlacza sie lampka trybu czuwania (i swieci). Gdy nacisne znowu przycisk wlaczenia, robi sie to samo lecz kontrolka trybu czuwania mruga (6 mrugniec, 2sekundowa przerwa po czym znowu mruga 6 razy) nie moge zrobic nic, telewizor nie reaguje na przycisniecie pilota ani bezposrednio przy odbiorniku. Podlaczylem go do dekodera kablowki (zlacze SCART i "kablowkowe"). Nie jestem fachowcem i nie jestem obeznany za bardzo w tego rodzaju sprawach wiec prosze pisac jak najprosciej sie da
Bardzo prosze o pomoc.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Odnieść do sklepu - niech wymienią na nowy wolny od wad.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dobrze jutro pojde i wymienie. Gdy wymienie odrazu dam znac czy wszystko ok
Dzieki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
gaucho5000 napisał(a):
Witam.
A wiec mam taki problem kupilem wczoraj telewizor Sony Bravia 32EX500 gdy wlaczam TV pojawia sie napis SONY i nagle gaśnie, po czym wlacza sie lampka trybu czuwania (i swieci). Gdy nacisne znowu przycisk wlaczenia, robi sie to samo lecz kontrolka trybu czuwania mruga (6 mrugniec, 2sekundowa przerwa po czym znowu mruga 6 razy) nie moge zrobic nic, telewizor nie reaguje na przycisniecie pilota ani bezposrednio przy odbiorniku. Podlaczylem go do dekodera kablowki (zlacze SCART i "kablowkowe"). Nie jestem fachowcem i nie jestem obeznany za bardzo w tego rodzaju sprawach wiec prosze pisac jak najprosciej sie da
Bardzo prosze o pomoc.
Tak jak sadam napisał pójść i wymienić na egzemplarz wolny od wad, w sklepie nie powinni robić tutaj specjalnych problemów, a ta procedura będzie zdecydowanie szybsza niż np. zgłaszanie usterki do serwisu... Tym bardziej, że telewizor ma zaledwie jeden dzień.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Nie jest obowiązkiem sprzedawcy wymienić kupiony sprzęt. Zależy to tylko od uprzejmości tej osoby. Kupując towar w sklepie możesz sprawdzić czy działa, jak działa - po to aby nie wymieniać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Sprzedawca nie ma obowiązku, ale dbając o klienta dokona wymiany od ręki, np. nasi klienci mają gwarancję, że gdyby po powrocie do domu sprzęt okazał się niesprawny, możemy go wymienić choćby tego samego dnia.
Małe, a cieszy
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Nie no, jasne, ale to nie jest obowiązek sprzedawcy. Kupując w sprawdzonych sklepach, do tego firmowych jest zawsze większa gwarancja bezpieczeństwa, jak i obsługi klienta. Ale nie ulega wątpliwości, że nie wszystkie sklepy w Polsce są tak porządne i trzymają się pewnych norm. Myślę, że każdy słyszał historie o nieuczciwych, lub nieprzyjemnych sprzedawcach. Ja raz w życiu zostałem naciągnięty przez sklep Internetowy, od tamtej pory uważam gdzie kupuje...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Wiadomo ostateczna decyzja zależy od sklepu, ale w przypadku większych sieci czy firmowych salonów nie robią tutaj raczej większych problemów, zwłaszcza jak klient jednego dnia kupuje sprzęt, a drugiego pojawia się usterka... Zawsze warto spróbować bo naprawa przez serwis oczywiście o ile nie jest to jakaś drobnostka, po prostu trochę czasu jednak zajmuje.