Podziel się wrażeniami!
Panowie rok temu kupiłem telewizor SONY W4500 dziś zaobserwowałem że połowa telewizora zaczeła sie sciemniac i po 15 minutach już nie da rady oglądać Jak zgłosić na gwarancje czyja mam go zawiesć czy przyjadą po niego
Niestety wygląda to na konieczność naprawy serwisowej. Ale plus jest taki, że w przypadku poważniejszej naprawy, może dostaniesz nowszy model A nigdzie nie musisz jechać z telewizorem. Serwis kolejnego roboczego dnia po zgłoszeniu powinien się do Ciebie zgłosić i umówić się na dogodny termin w celu odebrania telewizora.
Mam ten sam problem.Tv pograł rok
To polecam również serwis. Ile macie gwarancji na telewizor? 2 lata, czy zmieściliście się w promocji na 5 lat?
Witam,
miałem podobną sytuację z moim KDL 40W-4500. Po włączeniu przez kilkanaście minut połowa obrazu była zaciemniona (lewa) a dotatkowo występowały poziome pasy zmieniające kolory (biały na ceglasty). Po kilkunastu minutach wszystko się "ustawiało" i było ok. Dzięki forum dowiedziałem się, że mogę wystąpić o gwarancję ekstra (5-letnią, akurat kupiłem telewizor w okresie promocyjnym 27.10.2008 - 31.01.2009 zmieściłem się w tym okresie co do dnia:) ). Załatwiłem wszystko w jeden tydzień (od wystąpienia o gwarancję do wizyty serwisu w domu) i mam dziś wymieniony panel .Teraz jest ok i mam nadzieję, że tak będzie. Z jednej strony szacun dla firmy ale uważam, że każdemu powinni wymienić panel z wadliwej serii bo jeden dzień różnicy i gwarancja by mnie nie objęła.
Pozdrowienia dla wszytskich forumowiczów - dzięki Wam mam dziś dobry dzień
marwin77 napisał(a):
ale uważam, że każdemu powinni wymienić panel z wadliwej serii