Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich forumowiczów.
Jest to mój pierwszy post tutaj ale forum śledzę od jakiegoś czasu poniważ w najbliższym czasie zamierzam dokonać zakupu telewizora.
Postanowiłem zadać kilka pytań ponieważ w ostatnim czasie pojawiło się kilka ciekawych promocji w Centrum Sony z których może warto by było skorzystać.
Moje pierwsze pytanie brzmi czy kupując model powyżej 46 cali z darmowym montażem otrzymam również 5 lat gwarancji czy jedno albo drugie mam do wyboru ? Takie samo pytanie odnośnie akcji złomowania starych sprzętów. Czy korzystając z tej promocji otrzymam zniżkę na telewizor i również 5 lat gwarancji i mogę dalej liczyć na darmowy montaż ? Nigdzie nie jest to w żaden sposób rozpisane albo nie zauważyłem.
Co prawda zamierzam kupić model 40 calowy ale jeśli powyższe promocje spowodowały korzystny spadek ceny i do tego jeszcze stojak to zamiast kupić 40 cali z wieszakiem to chętnie wezmę większy telewizor bo nie ukrywając bardziej mi się podoba KDL-46EX500 niż KDL-40EX500. Proszę o rzeczową odpowiedź i możliwie jak najszybszą pomoc w rozwiązaniu problemu.
tam nie ma żadnych promocji ( może takie , za które płacisz jak za dodatkową gwarancje )
prosto mówiąc cena w centrum sony = cena sklep internetowy + cena dodatkowej gwarancji 5 lat , którą sam możesz potem dokupić + zazwyczaj jeszcze 200-300 PLN na górkę , trochę to żałosne no ale to sprawa Sony albo raczej podmiotów prowadzących centrum sony ( połowa z nich to też sklepy internetowe , gdzie kupić ten sam TV za ok 1 tyś PLN mniej (większe rozmiary ) będziesz naiwny idź tam kup
generalnie bazują chyba na tym , że ktoś ma obawy co do kupna przez internet albo wejdzie i kupi
no i niech mi ktoś napisze , że tak nie jest
Woytas napisał(a):
no i niech mi ktoś napisze , że tak nie jest
ze strony tylkosony .pl
Telewizor LCD 55' Sony KDL-55EX500 7 499,00 Towar dostępny
Telewizor LCD 55' Sony KDL-55EX710 7 699,00 Towar
KDL-55EX500 5894,00 + 5 lat gw sony 589 = 6483 ( różnica 1016 PLN )
KDL-55EX710 6197,00 + 5 lat gw sony 769 = 6966 ( róznica 733 PLN )
prawie to samo czy jakaś promocja czy może cudownie strona z z cenami nieaktualna ????
jeśli ceny będą niższe niż te co podałem kupię u was
pozdrawiam
Woytas napisał(a):
prawie to samo czy jakaś promocja czy może cudownie strona z z cenami nieaktualna ????
Woytas napisał(a):
Telewizor LCD 55' Sony KDL-55EX500 7 499,00 Towar dostępny
Telewizor LCD 55' Sony KDL-55EX710 7 699,00 Towar
Czyli kupując np KDL-40EX501 za 2999 w CS dostanę rabat za oddanie jakiegoś zużytego sprzętu RTV ? Czy orientuje się Pan może ile % rabatu przysługuje dla modelu KDL-40EX500/1 i KDL-46-EX500/1 ? Jak jest jeszcze wieszak to chyba nawet lepiej by się opłaciło niż kupno 40 calowego. Jakie dostarczane są wieszaki do nich ? Jakieś markowe Sony dedykowane pod model czy tańsze zamienniki ?
U nas na te modele jest 5% rabatu (podejrzewam że w innych CS-ach tyle samo).
Jeśli chodzi o montaż. To po zakupie należy zadzwonić na infolinię i zgłosić montaż. Do 2 tygodni powinna podjechać firma i zawiesić telewizor. Wieszak jest uniwersalny z tego co pamiętam uchylny.
Jeśli chodzi o montaż. To po zakupie należy zadzwonić na infolinię i zgłosić montaż. Do 2 tygodni powinna podjechać firma i zawiesić telewizor. Wieszak jest uniwersalny z tego co pamiętam uchylny.
W takim razie zakup wersji 46 calowej jest nawet opłacalny chociaż i tak pewna różnica w cenie jest. Szkoda że nie można uzyskać większego rabatu w tej promocji Eco niż 5%. 10% było by już całkiem przyjemną bonifikatą jak na tv z wieszakiem i ciekawą alternatywą dla 40 calowca. Chyba jeszcze jednak zaczekam z zakupem bo dolar leci w dół i może ceny jeszcze spadną ? Co prawda teraz w Media Markt były KDL-40EX500 za 2450 zł ale jakoś nie mogłem się przełamać do zakupu bez tej 5 letniej gwarancji.
Sniper napisał(a):
Chyba jeszcze jednak zaczekam z zakupem bo dolar leci w dół i może ceny jeszcze spadną ?