Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich!
Trzy dni temu zrobilem sobie prezent - Sony Bravia KDL-22EX553 - 22 cale - aby wreszcie moc ogladac TV w sypialni. Wszystko byloby ok ale zuwazylem ze cos dziwnego jest z obudowa - tzn pomiedzy przednia czescia obudowy a matryca naokolo ekranu jest szczelina przez ktora widac metalowa linie tzn cos co jest metalowe i mysle ze powinno zakryte byc w srodku.Rowniez w prawym dolnym rogu jak popatrze z bliska pod katem widac jakies swiecace sie czesci z wnetrza telewizora..Obudowa trzyma sie solidnie z tym wszystkim nic sie nie odgina ani wygina - nie wiem moze zostalo to tak wykonane (byle jak?).Ale np w moim samsungu obudowa scisle przylega do matrycy i tworzy z nia jakas jedna zespolona calosc.Zadzwonilem do sony - pan z poczatku sie bardzo zdziwil ze tak jest ale zaznaczyl ze moze zmienili design - w co watpie - na design w ktorym widoczne sa wewnetrzne czesci tv?.Przyznam, ze mam ochote wymienic ten tv na nowy bo nie jest wcale tani i za taka cena oczekiwalbym lepszej jakosci wykonania.I chyba moge nawet to jeszcze zrobic bo mam go dopiero 3 dni..Moze ktos ma ten model i moglby mi powiedziec jak to u niego wyglada albo udzielic mi jakies porady.Dziekuje!
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Dziekuje bardzo za odpowiedzi! Zdjec niestety nie udalo mi sie zrobic..Przyznam ze narobilem sobie klopotu bo poszedlem z tym TV do Sony Center.Dodam ze mieszkam w Londynie.Mimo,ze naczytalem sie roznych negatywnych opinii o Sony Center (na angielskich forach) przyjeto mnie bardzo serdecznie i menager uznal,ze jest to wada bo nie powinno tak byc i wymienil mi TV na nowy - ale jak sie okazalo nowy okazal sie gorszy od poprzedniego - tzn .przerwa jest jeszcze wieksza a poza tym na obudowie z boku jest szara mala plama, ktora mi bardzo przeszkadza (naprawde nie jestem wariatem ale wydalem na ten TV sporo pieniedzy i takie szczegoly mnie draznia).Dzialo sie to wczoraj i teraz nie wiem co mam robic bo sie zrazilem juz zupelnie do tego modelu.Mam nadzieje ze od dnia wymiany znowu mam 7 dni na podjecie decyzji (tutaj w UK Sony produkty zakupione w Center mozna zwrocic do 7 dni).Chcialbym rowniez wiedziec jak powinien wygladac TV po wyjeciu z pudelka - menager twierdzil ze powinna byc folia ochronna na TV i przedniej obudowie ale zarowno w pierwszym przypadku jak i teraz zadnej folii nie bylo.Pozdrawiam!
Wydaje mi się to dosyć dziwne, choć powiem, że nie miałem bezpośrednej styczności z tym dokładnie modelem. Mógłbyś zrobić zdjęcie tego "problemu"? ( o ile da się go uchwycić na zdjęciu ). Wtedy myślę, że łatwiej byłoby nam ocenić czy jest to jakaś usterka.
obejrzałem właśnie model 22ex550 (model na polski rynek) wygląda to dokładnie tak jak opisujesz ( tv świerzo wyjęty z pudełka) przerwa między obudową a matrycą to jakieś 1-2 mm praktycznie po całej wysokości na bokach obudowy. Więc ja bym sie nie przejmował - one mają tak fabrycznie , ewentualnie jak masz wątpliwości zadzwoń na infolinie bravii - 801 382 462, dodzwonisz się też z komórki - od 9 - 18 pon pt.
pozdrawiam
Dziekuje bardzo za odpowiedzi! Zdjec niestety nie udalo mi sie zrobic..Przyznam ze narobilem sobie klopotu bo poszedlem z tym TV do Sony Center.Dodam ze mieszkam w Londynie.Mimo,ze naczytalem sie roznych negatywnych opinii o Sony Center (na angielskich forach) przyjeto mnie bardzo serdecznie i menager uznal,ze jest to wada bo nie powinno tak byc i wymienil mi TV na nowy - ale jak sie okazalo nowy okazal sie gorszy od poprzedniego - tzn .przerwa jest jeszcze wieksza a poza tym na obudowie z boku jest szara mala plama, ktora mi bardzo przeszkadza (naprawde nie jestem wariatem ale wydalem na ten TV sporo pieniedzy i takie szczegoly mnie draznia).Dzialo sie to wczoraj i teraz nie wiem co mam robic bo sie zrazilem juz zupelnie do tego modelu.Mam nadzieje ze od dnia wymiany znowu mam 7 dni na podjecie decyzji (tutaj w UK Sony produkty zakupione w Center mozna zwrocic do 7 dni).Chcialbym rowniez wiedziec jak powinien wygladac TV po wyjeciu z pudelka - menager twierdzil ze powinna byc folia ochronna na TV i przedniej obudowie ale zarowno w pierwszym przypadku jak i teraz zadnej folii nie bylo.Pozdrawiam!
Na wstępie zaznaczę, że nie jestem prawnikiem, a już na pewno na prawie z UK się nie znam :smileywink:.
Obudowa przede wszystkim powinna mieć w miarę równomierne szczeliny na całej ich długości. Pamiętaj, że każda sztuka jest ciut inna i może mieć różnie małe niedoskonałości. Ten model nie jest TOPową półką więc małe uchybienia mogą sią zdarzyć, ale to na prawdę małe.
Zazwyczaj SC przyjmują klientów jak swoich gości (byłem w kilku w PL i wszędzie jednakowo dobrze). Pamietaj, że to Ty wydałeś pieniądze i Ty za nie rządasz/oczekujesz konkretnego produktu, który spełnia Twoje wymogi. Możesz ewentualnie poprosić ich o wymianę na inną sztukę, bo ta ma jeszcze gorsze wady.
P.S. przy wymianie domagaj się sprawdzenia ilości przepracowanych godzin. Jest to absolutnie podstawowe zachowanie. Folie ochronne itp o niczym nie świadczą.