anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony Bravia KDL-32L4000

profile.country.pl_PL.title
mateopoznan
Początkujący

Sony Bravia KDL-32L4000

Mam ten telewizor pół roku, i generalnie jestem zadowolony... ale:

1) DŁUGIE WŁĄCZANIE TELEWIZORA

poruszana już na tym forum kwestia DŁUGIE włączania się. Miga dioda, przez paręnaście sekund dopiero potem się uruchamia - zarówno "z pilota" jak i z pełnego wyłączenia. Czasami mimo uruchomienia dioda miga i... koniec. Nie wyłącza

PORADA: Sam mam na to małą metodę. Mianowicie w czasie "migania diody" daję pilotem głośniej, ciszej lub strzałki.

2) PROPORCJE

Mimo że telewizor ma funkcje automatycznego wykrywania proporcji (16:9, 4:3, letterbox) ona... NIE DZIAŁA! Raz przy obrazie 4:3 automat zmienia na letterbox, innym razem na 16:9 widzi 4:3... Ciekawa sprawa na kanale Boomerang (CP, Euro, RGB) - w trybie automatycznym obraz zmienia się na "Smart", na każdym innym wraca do normy. Funkcja połowicznie i rzadko działa przy włączeniu telewizora - wtedy wykrywa (podkreślam - czasami) proporcje.

PYTANIE: Co z tym zrobić? Co jest powodem? Dlaczego tak?

3) VGA

Wejście VGA. Niby wszystko fajnie ale po różnym czasie od kilku sekund do kilkunastu minut obraz znika (lub miga) pojawia się komunikat "Brak synchronizacji". Po tym obraz powraca ale np bardzo niebieski, lub bardzo czerwony. Dodam że sprawdzałem na różnych kablach i urządzeniach (komputer, laptop, dvd).

PYTANIE: Też tak macie? Co z tym zrobić?

----------------

Jest jeszcze kilka, mniej uciążliwych problemów o których nie będę już wspominał. Liczę na Wasze obiekcje, porady. Liczę też na moderatorów. Pozdrawiam.

0 ODPOWIEDZI 0