anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

USB - nie widzi urządzeń...

porez-----
Początkujący

USB - nie widzi urządzeń...

Witam.
Co mam zrobić, żeby mój brand new TV 32EX302 zaczął widzieć urządzenia USB?
Podłączyłem dysk zewnętrzny (WD My Passport 160GB) i pendrive'a (jakiś Modecom) i nic nie widzi.
System plików - FAT32.
Proszę o jakieś rady. :c18

6 ODPOW. 6
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Zgraj jakieś zdjęcia w .jpg, czy film Divix. Po podłączeniu wchodzisz do Menu i tam wskazujesz np. na zdjęcia. W tym miejscu powinna być widoczna pamięć z nagranymi zdjęciami. I odpowiednio filmy i muzyka.
Jeśli nie działa Ci na tych urządzeniach, spróbuj podłączyć dodatkowe zasilanie do dysku twardego.
Pamięć Pen Drive sformatuj ponownie i podłącz. Jeśli nie działa, spróbuj na innej.

porez-----
Początkujący

Popróbowałem i wyszło coś takiego:
Pamięć zewnętrzna (dysk lub flash) musi być koniecznie w formacie FAT32.
Niestety mój WóDek tego nie ma :smileyevil:
Na szczęście znalazłem pendraka, którego w tym systemie sformatowałem i go odczytuje :thumbsup:

Zimny napisał(a):

Po podłączeniu wchodzisz do Menu i tam wskazujesz np. na zdjęcia. W tym miejscu powinna być widoczna pamięć z nagranymi zdjęciami. I odpowiednio filmy i muzyka.

To akurat zdążyłem przeczytać z instrukcji obsługi w tv :c25

Dzwoniąc na BOK usłyszałem, że jeden plik nie powinien być >4GB.
Pani strzeliła gafę (rozmiar podłączanej pamięci?) czy faktycznie miała rację?
W sumie to pytanie czysto teoretyczne, bo nie przewiduję oglądać takich filmów :c3

Nie mniej jednak jestem bardzo zadowolony z nowego zakupu i śmiało polecam :smileythumbsup:
Miałem do wyboru FullHD (Samsung) vs. filmy z USB (Sony). Wybrałem tą drugą opcję i nie żałuję :c34

oldguest
Początkujący

porez napisał(a):

P
Dzwoniąc na BOK usłyszałem, że jeden plik nie powinien być >4GB.

O ile wiem to FAT32 ma takowe ograniczenie.

Zimny_
Użytkownik

System plików FAT32 ogranicza wielkość pojedynczego pliku do ok 4GB. Na szczęście wielkość ta pozwala na zgranie dużej większości plików jakie może odczytać telewizor.

porez napisał(a):

Nie mniej jednak jestem bardzo zadowolony z nowego zakupu i śmiało polecam :thumbsup:

Co Sony to Sony ;) Nie wiem z jakim modelem porównywałeś, ale sądzę że wybrałeś bardzo dobrze. Szperałeś już po ustawieniach obrazu? Dostosowałeś obraz pod swoje warunki?

tusip-----
Początkujący

witam jestem posiadaczem ex711 od kilku dni jestem mile zaskoczony funkcjami: film , muzyka, zdjecia, podlaczylem dysk przenosny 500gb samsung i spoko odtwarza to co moze w sumie wiekszosc :) tylko jak pozniej przeszedlem w tryb hdmi ogladac cos potem jakies zdjecia ktore sawgrane w telewizorze wrócilem nastepnie na usb i juz nie czytal pokazywal foldery i puste w srodku albo nie moglem w ogole wejsc na dane z dysku???
i jeszcze jedno pytanko jak podlaczam usb to jest kominikat zeby najpierw odlaczyc urzadzenie przed wylaczeniem tv chyba tak. i czy jest jakas możliwosc odmontowania usb ??

Zimny_
Użytkownik

Sytuacja z tymi folderami powtarza się? Nie zwróciłem na to uwagi, a nie mam gdzie w tym momencie tego sprawdzić. Jak sprawdzę, to napiszę. Możliwe, że w innym trybie dysk nie dostaje zasilania i wyłącza się.
Co do odłączenia USB, generalnie chodzi o to, żeby w czasie korzystania z urządzenia nic nie odłączać. Jeśli wyjdziesz, lub zmienisz tryb na jakiś inny - wtedy można odłączyć. W czasie oglądania zdjęć, filmu, czy słuchania muzyki - raczej nie można. Ja raz tak wyłączyłem - wszystko było ok. Kumpel tego samego dnia wyłączył w ten sam sposób - spalił pamięć... Reguły nie ma.