Podziel się wrażeniami!
Witam.
Co mam zrobić, żeby mój brand new TV 32EX302 zaczął widzieć urządzenia USB?
Podłączyłem dysk zewnętrzny (WD My Passport 160GB) i pendrive'a (jakiś Modecom) i nic nie widzi.
System plików - FAT32.
Proszę o jakieś rady.
Zgraj jakieś zdjęcia w .jpg, czy film Divix. Po podłączeniu wchodzisz do Menu i tam wskazujesz np. na zdjęcia. W tym miejscu powinna być widoczna pamięć z nagranymi zdjęciami. I odpowiednio filmy i muzyka.
Jeśli nie działa Ci na tych urządzeniach, spróbuj podłączyć dodatkowe zasilanie do dysku twardego.
Pamięć Pen Drive sformatuj ponownie i podłącz. Jeśli nie działa, spróbuj na innej.
Popróbowałem i wyszło coś takiego:
Pamięć zewnętrzna (dysk lub flash) musi być koniecznie w formacie FAT32.
Niestety mój WóDek tego nie ma :smileyevil:
Na szczęście znalazłem pendraka, którego w tym systemie sformatowałem i go odczytuje
Zimny napisał(a):
Po podłączeniu wchodzisz do Menu i tam wskazujesz np. na zdjęcia. W tym miejscu powinna być widoczna pamięć z nagranymi zdjęciami. I odpowiednio filmy i muzyka.
porez napisał(a):
P
Dzwoniąc na BOK usłyszałem, że jeden plik nie powinien być >4GB.
System plików FAT32 ogranicza wielkość pojedynczego pliku do ok 4GB. Na szczęście wielkość ta pozwala na zgranie dużej większości plików jakie może odczytać telewizor.
porez napisał(a):
Nie mniej jednak jestem bardzo zadowolony z nowego zakupu i śmiało polecam
witam jestem posiadaczem ex711 od kilku dni jestem mile zaskoczony funkcjami: film , muzyka, zdjecia, podlaczylem dysk przenosny 500gb samsung i spoko odtwarza to co moze w sumie wiekszosc tylko jak pozniej przeszedlem w tryb hdmi ogladac cos potem jakies zdjecia ktore sawgrane w telewizorze wrócilem nastepnie na usb i juz nie czytal pokazywal foldery i puste w srodku albo nie moglem w ogole wejsc na dane z dysku???
i jeszcze jedno pytanko jak podlaczam usb to jest kominikat zeby najpierw odlaczyc urzadzenie przed wylaczeniem tv chyba tak. i czy jest jakas możliwosc odmontowania usb ??
Sytuacja z tymi folderami powtarza się? Nie zwróciłem na to uwagi, a nie mam gdzie w tym momencie tego sprawdzić. Jak sprawdzę, to napiszę. Możliwe, że w innym trybie dysk nie dostaje zasilania i wyłącza się.
Co do odłączenia USB, generalnie chodzi o to, żeby w czasie korzystania z urządzenia nic nie odłączać. Jeśli wyjdziesz, lub zmienisz tryb na jakiś inny - wtedy można odłączyć. W czasie oglądania zdjęć, filmu, czy słuchania muzyki - raczej nie można. Ja raz tak wyłączyłem - wszystko było ok. Kumpel tego samego dnia wyłączył w ten sam sposób - spalił pamięć... Reguły nie ma.