Podziel się wrażeniami!
Witam
Posiadam telewizor Sony Bravia KDL-40R455C. Telewizor nówka, kupiony niedawno. Problem polega na tym, że niektóre filmy (mp4 i mkv) nie otwierają się, pokazuje się komunikat "odtwarzanie niemożliwe". Wiem, że mój TV obsługuje te formaty. Dziwne jest to, że niektóre filmy w danych formatach działają, a niektóre po prostu nie. Co może być przyczyną takiego problemu i jak to naprawić? Do USB podłączam dysk zewnętrzny toshiba 500 GB (nie wiem czy to ma jakieś znaczenie).
Z góry dziękuję za pomoc.
Więc.... To co wspomniałeś to formaty wideo. Na plik wideo składa się jeszcze format audio. Apk widzi prawidłowy format wideo ale nie znany audio i stwierdza że nie odttworzy bo nie ma kodeków w apk. Zainstaluj jak możesz sobie apk Kodi. Wszystko pociągnie 🙂
Poniżej formaty audio i video pliku .mkv
Formaty H264 oraz AAC 2.0 są obsługiwane przez ten TV (wg instrukcji) jednak u mnie nie działają. Co do zainstalowania apki... to skoro nie mam Android TV, to raczej nie mogę jej zainstalować?
Sorki nie znam Twojego modelu TV. Spróbuj wyłaczyć i włączyć tv , moze zaskoczą kodeki, a jak nie to na kompie zostaje convert na inny format.
Witam,
Dysk nie ma znaczenia. Może to być też problem z napisami. Spróbuj przekonwertować film na inny format.
Pozdrawiam