anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Amplituner DN1020 problem z subwooferem

profile.country.PL.title
leon1070
Poszukiwacz

Amplituner DN1020 problem z subwooferem

Mam Amplituner DN1020 do niego mam podpięty subwoofer aktywny Magnat 25A podpiety przez audio out w amplitunerze kablem RCA a w subie line in,mam taki problem do tego amplitunera mam podpięta kosole PS3 jak odpalam jakąś grę to po 15 min subwoofer mi się wyłącza przechodzi w stan uśpienia i nawet jak pogłosnie to się nie włącza a jak przełącze na radio internetowe lub BD/DVD odpalę płytę CD subwoofer włącza się od razu.Czy posiada ktoś taki amplituner i jak ma ustawiony żeby sie nie wyłączał sub podczas grania.

Konsolę i BD/DVD mam podłączone przez HDMI do amplitunera. 

3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Kolego sprawdź stronę 71 w instrukcji tam jest opisane kiedy może nie wydobywać się dźwięk z suba. Ewentualnie zmień pole dźwiękowe dla wejścia do którego podłączona jest konsola PS3. Może się okazać że z PS3 wychodzi stereo a suba zagra dopiero przy wyborze pola dźwiękowego innego niz 2ch lub AFD.
Pozdrawiam
profile.country.PL.title
leon1070
Poszukiwacz

Zmieniłem pole dzwiękowe na MULTI ST i od razu wskoczyło sub chodzi, ale czy to pole dzwiękowe to nie jest tylko stereo?

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

W dziale pola dźwiękowe na stronie 68 wszystko jest opisane. Wynika też z niego że tylko przy 2ch jest stereo. W przypadku AFD działanie suba jest zależne od tego czy w sygnale jest dostarczony lfe.