anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Amplitunery SONY

profile.country.pl_PL.title
@2222008000018053
Początkujący

Amplitunery SONY

Witam wszystkich :c20 wczoraj tak z ciekawości i może troszkę z nudów hehe wzeszedłem na forum dotyczące sprzętu audio, co mnie zaciekawiło i zdziwiło to to dlaczego wszyscy po obrażali się na amplitunery od sony? często w tych postach pojawiały się teksty tego typu "nie kupuj sony kup lepiej coś innego" , "może i dobry ten amplituner ale to i tak tylko sony" nie wiem co tym ludziom zrobiła ta firma chciałbym poznać wasze zdanie na ten temat co wy o tym sadzicie:)

11 ODPOW. 11
profile.country.en_GB.title
cyewald
Początkujący

bo te fora sa poukladane przez innych producentow i promuja swoje.po drugie tam tez kwitnie biznes.po trzecie trzeba spojrzec realnie ze za cene takiego 3700es w cenie okolo 5000zl masz takiego wymiatcza od innego producenta ze to sie w glowie nie miesci.silniejszy mocowo i nie bede wymienial reszty bo to nie to forum :c20 .ceny ampli sony z wysokiej seriii ES np:5700 es okolo 10000tys to za mniejsza kwote masz wymiatacza np wybaczcie Denona model 3312 w polsce chyba najwyzszy z tego co pamietam ,jest duzo tanszy a dzwiekiem i opcjami nie ustepuje w zadnym wypadku 5700es.w takim razie co moze przemawiac za sony?trwalosc trwalosc trwalosc.i nic wiecej.niestety Sony ES takie sa realia.dlatego ludzie nie chca kupowac tych ampli .owszem kupuja ale te z nizszych serii saria ES w dzisiejszych realiach rynku jest co najmniej przesadzona.ostatnio wzialem pod lupe dwa ampli sony str37000es i onkyo tx-nr809 i zgadnij kto kogo zmiazdzyl .lepiej nie pisac.to juz widze co potrafia amplitunery z przedzalu cenowego 5700es.przykro to pisac ale tak sie teraz porobilo.

@2222008000018053
Początkujący

hmmm... domyślam się ze sony nie wygrało tego starcia.....a dlaczego ty kupiłeś ampli od sony a nie poddałeś się opiniom z forów? i czy kolejny twój amp będzie także od sony?

cyewald
Początkujący

kupilem bo lubie brzmienie sony a po drugie ten ampli kosztowal mnie niewiele ponad 1000zl za nowke.czy bedzie, ciezko powiedziec konkurencja tak poszla do przodu ze mecza mnie mysli by kupic innej firmy.bardzo lubie sony ale droga ktora ida w kwestii amplitunerow jest dellikatnie mowiac zla.sony Es juz na nikim nie robi wrazenia bo uwierz mi sa tansze i lepsze ampli od konkurencji.mam rozdarte serce ale nie sercem tylko mozna sie kierowac.jakis fra*** zniszczyl audio sony.bo kiedys to bylo cos a teraz niczym sie nie wyroznia a ceny jak z kosmosu.uwierz mi Sony ES ze amplitunery innych firm w cenie od 3000 do 5000zl wymiataja konkretnie.Harman Kardon za piec kola zamiata grubo.jest takie brzmienie jak na ampli ze zglupialem.jak juz napisalem mam rozdarte serce a tego fra*** co tak zapuscil Sony no polamalbym gnoja.takich do pierdla powinni wsadzac

"Zakryłem" treści które mogą być uznane za obraźliwe.
Zimny.

@2222008000018053
Początkujący

troszkę się z tobą zgadzam ja tez bardzo lubię sony i od 17 lat kupuje tylko ich sprzęt ale tez mnie to wkurza ze nie które ampli są tak drogie a za wiele nie oferują w stosunku do konkurentów a co mnie najbardziej wnerwia to, to ze nie można na dzień dzisiejszy kupić rasowego wzmaka stereo od sony tylko nastawili się na wielokanałowe.....przy kupnie da5700es miałem podobne myśli czy kupić może coś od konkurencji ale kurcze siła przywiązania do marki zrobiła swoje hehe jakością wykonania i dźwięku nie odbiega od konkurencji tylko fakt cena była zbyt wysoka....ale jak to się mówi pożyjemy zobaczymy miejmy nadzieje ze im się tam w końcu odmieni....

spolDon1fhkbr
Początkujący

A ja to już dawno zauważyłem. Gdzieś jest nawet mój post.... I to nie tylko z kinami tak jest...

@2222008000018053
Początkujący

Don...tzn? :)

spolDon1fhkbr
Początkujący

SONYES - że ludzie na różnych forach mają awersję do Sony tylko nie wiem za co. Może faktycznie trochę za cenę o ile w kinach może to nadal prawda to w innych dziedzinach już nie bardzo.

Ale zobacz TV co na innych forach Samsung the best (bo płaca sprzedawcą)
Radio samochodowe Sony? eeee weź se jakieś Kenwood, Pionier, Clarion (tutaj chyba bez powodu)
Kina to sam widzisz, a sam na własne uszy słyszałem jak Denon z media za 2000 koła grał gorzej od DAV-ów!!!
Aparat? Canon albo Nikon (w czym lepsze naprawdę nie wiem). Matryca się przegrzewa i Sony to napisało jasno w instrukcji to problem bo konkurencja nie napisała i nikt larma na forach nie zrobił. A fakty były takie, że Sony przy wyłączonej stabilizacji matrycy (konkurencja nie ma stabilizacji matrycy) potrafiło dłużej pracować niż konkurencja... Ale co drugi koleś od foto się dowiedział, że w Sony się przegrzewa matryca przy filmowaniu...
Kamera - o tutaj w sumie Sony z dawnych lat ma jakąś tam renomę, ale za to red jest lepszy, a aparat Canon jak kręci? A, że baz AF-u co tam...
i tak dalej i tak dalej... mogę wymieniać i wymieniać takie akcje... A smród po wymianie baterii w sumie chyba laptopie każdej firmy? Do dzisiaj się to wypomina itd itp.

cyewald
Początkujący

Don napisał(a):

A ja to już dawno zauważyłem. Gdzieś jest nawet mój post.... I to nie tylko z kinami tak jest...

masz na mysli telewizory jezeli tak to byla zapasc ale te modele na 2011 i 2012 tez juz zamiataja .na a chwile tv sony nadal najlepsz.zapsc byla w 2009 -2010 jak sony prowadzil jakis amerykaniec czy tam angol nie pamietam w sekcji telewizyjnej jest ok.

@2222008000018053
Początkujący

pieniazek napisał(a):

Don napisał(a):

masz na mysli telewizory jezeli tak to byla zapasc ale te modele na 2011 i 2012 tez juz zamiataja .na a chwile tv sony nadal najlepsz.zapsc byla w 2009 -2010 jak sony prowadzil jakis amerykaniec czy tam angol nie pamietam w sekcji telewizyjnej jest ok.

angol angol Howard Stringer koleś moim zdaniem wogole się nie nadawał do Sony zresztą nie wiem kto go tam dopuścił do władzy koncernem, teraz rządzi ponownie japoniec.... z tego co mi wiadomo to własnie oddziały tv i mobilne najbardziej przynoszą straty w Sony....ja powiem tak tv mnie nie "rajcują" ogólnie dla mnie tv ma być w miarę duży i ładny z wyglądu ;) co innego w audio które mnie kreci i kręciło.....na szczęście dział audio w sony nie ma problemow....