Podziel się wrażeniami!
Neostrada 20Mb ,router adsl dgn3500 plus repeater wn2000rpt
na telewizorze kdl40ex520 cały serwis internetowy a w bdp-s185 prawie cały oprócz IPLA.
Chyba jest tak po ostatniej aktualizacj firmware w blue-ray'u.
Czy ktoś ma tak samo?
Watzek
P.S-po próbie otworzenia wyswietla -komunikat sieć nie działa
Spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne, tak jak napisał Stubb, oraz odświeżyć zawartość internetową - po aktualizacji powinno to się się robić.
stubb napisał(a):
Tak, jak najbardziej. Neostrada, która jest usługą należącą do TP, posiada dynamiczne IP, które jest zmieniane za każdym podłączeniem użytkownika do kolejnej sesji usługi internetowej
Dziekuję za pomoc.
Zrobiłem factory reset,restart sprzętu sieciowego,odtwarzacz wył.na 5min
-bez zmian -pojawia się na chwilę na dole ekranu pasek odtwarzacza i chowa się
w dol-i pojawia sie komunikat brak sieci.
watzek
O ile dobrze analizuję Twoje wpisy, to Twój BDV na chwilę obecną nie jest podłączony do internetu (ale mogę się mylić). Prosiłbym o potwierdzenie mojej teorii mądrzejszego Kolegi .
Witam!
Jest podłączony.Serwisy sieciowe dzialają.Ipla laduje stronę startową-lecz próba
odtworzenia jakiegokolwiek materiału powoduje pojawienie się na moment paska
odtwarzacza który po sekundzie chowa się w dół i pojawia się komunikat brak sieci.
pozostałe serwisy działają ok.
watzek
A czy próbowałeś przywrócić ustawienia fabryczne jak proponowaliśmy powyżej?
Wybierasz grupę ustawień, które mają być przywrócone do ustawień fabrycznych. W Twoim przypadku będą tu stawienia związane z internetem.
Trzymam kciuki za udaną operację.
Witam!
Zrobiłem -też nie pomogło.
watzek
Jedyne, co w takiej sytuacji (naprawiania na odległość) mogę Ci zaproponować to kontakt z SERWISEM TECHNICZNYM SONY. Serwis ten cieszy się dobrym zdaniem wśród użytkowników, więc powinni szybko załatwić sprawę, tak abyś był zadowolony.
Witam!
Serwis myśli już 3-ci dzień.Podobny problem był chyba w Anglii z iPlayer.
watzek
Daj znać jak przebiegła sprawa i czym było to spowodowane, bo powiem szczerze, że zaciekawiła mnie zagadka zniknięcia IPLAi z Twojego Blu-Raya
Witam!
O ile dobrze interpretuję informacje z sieci o niedziałającym iPlayer to przyczyną był za mały bufor pamięci dla strumienia .
watzek