Podziel się wrażeniami!
Parę słów o nowym BD SONY 790.Wszystko w funkcjach to co poprzednicy te same pliki ,które nie były odtwarzane .mkv w poprzednich modelach na tym też nie działają to samo zawieszanie się i mruganie całą noc "off" lub "see you" bo myślałeś ,że się odtwarzacz wyłączył dopiero wyciągnięcie kabla zasilania pomaga.Dźwięk jakby lepszy po hdmi w kinie domowym.Myślałem ,że te zaokrąglenie od dołu będzie mnie denerwować jednak nie nawet ładnie to wygląda.Przyciski raczej sensory na górze odtwarzacza podświetlane środek odtwarzacza nie jest już na niebiesko podświetlony.Dwa hdmi z czego jedno do rozdzielczości 4k zaklejone lub można je rozdzielić w opcjach jedno na video drugie na audio.Pilot podobny jak w poprzednich modelach jednak tło przycisków na nim fajnie wygląda.W internet video dodane gry (Opera nie mylić z przeglądarką internetową) i funkca SEN (wszystkie serwisy w jednej aplikacji).Menu identyczne dodatkowo po wciśnięciu "i" pokazuje ,że 2D>3D wył bądź wł oprócz bitrate i jakości dźwięku Kbps.Mimo wszystko trochę szkoda ,że SONY nie zmienia rzeczy ,które są czasami uciążliwe np.to,że po wyłączeniu odtwaczacza nie pamięta gdzie skończyliśmy odtwarzanie z pamięci przenośnych no i wspomniane wyżej pliki video schematycznie w każdym odtwarzaczu nie działające tak jak pisałem ,że te które nie działały do tej pory ten odtwarzacz ich też nie odtworzy a tunery do telewizji naziemnej tak popularne posiadające usb pliki te czytają dla mnie to zagadka.Jednak mimo wszystko to udany jak na pierwszy rzut oka odtwarzacz i to co pisałem bo pisząc te parę zdań leci koncert dźwięk jest super amplituner str-da3600es.
Witam. Chciałem dopytać posiadaczy tego odtwarzacza jak sobie radzi z plikami MKV. Dokładniej, czy widzi scieżki audio i napisy w kontenerze mkv, czy czyta napisy zewnętrzne z plików.
Dzisiaj zakupiłem ten odtwarzacz. Muszę przyznać że okres porządnych sprzętów się skończył. Ale od począdku. Obudowa odtwrzacza to nisza. Kiepski plastik, wygląd to kwestia gustu ale mi się nie podoba. Wyświetlacz na przednim panelu w stosunku do innych komponentów sony świeci bardzo słabo choć w menu ustawienie max, co ciekawe ostatnia cyfra świeci słabiej o jakieś 20% od reszty. Wygląda jak bubel. Najciekawsze jest to że po podłaczeniu, odtwarzacz chce się aktualizować i tu uwaga jeśli chcesz kolejne kilka godzin walczyć z otwarzaczem to wystarczy się zgodzić na akualizację. Po 30 min i czterech kolejnych próbach mamy klocka z boot loaderem i bez softu. Prawdopodobnie odtwrzacz ma tak mało pamieci że musi skasować soft aby pociągnąć nowy. Serwry sony to demony prędkości, ratująć się zacząłem ściągać soft komputerem aby wypalić płytę z firmware (niestety sony nie obsługuje update przez usb). Zawrotna prędkość 30kb/s powala - mamy godzinę z bani. Że takiej firmy nie stać na mirror w pl. Update koreańców to demony prędkości. Po czech godzinach nareszcie coś zobaczyłem. Jeśli chodzi o audio i video - jest na wysokim poziomie. Niestety wiele rożnych makamentów np. nie widzi dysków które mają dodtakowe usb (HUB?), nie przewijają się mkv , mkv nie są odtarzane w 24p tylko w 60hz .Do tego jak dodamy że support sony przez telefon to farsa to ten sprzęt jest przewidziany dla zagorzałych fanów tej marki która chyba się kończy.