Podziel się wrażeniami!
Czy to prawda, że są odtwarzacze blu-ray, które obsługują SKYPE? Czy można już je kupić i jeśli tak to gdzie?
Nie ma jeszcze takich informacji. Czytałem gdzieś w Internecie, że BDP-S780 ma mieć taką możliwość, że do mniejszych modeli będzie możliwość aktualizacji oprogramowania w których ma się znaleźć Skype. Jednak to są nieoficjalne dane z różnych zagranicznych serwisów. Obecnie oficjalnie Sony umożliwia rozmowy przez Skype w większości telewizorów BRAVIA na 2011 rok. O Kinach domowych i odtwarzaczach nie słyszałem oficjalnych informacji. Więc nie wiadomo.
Informacje o Skype w telewizorach masz pod tym linkiem:
http://www.forum.sony.pl/viewtopic.php?f=222&t=8277
O telewizorach słyszałam, ale ciekawa jestem czy odtwarzacze blu-ray będą miały też takie możliwości. Bo na przykład Sony Internet TV dostępna jest nie tylko w TV, ale także w blu-ray i zestawach kina domowego.
Tu w filmie z CES poniżej wyraźnie jest mowa o tym, że jeśli ktoś nie chce kupić nowego TV to może dokupić do odtwarzacza Blu-Ray (dokładnie model wymieniony przez Zimnego czyli BDP-S780) dedykowaną kamerkę i cieszyć się możliwością korzystania ze Skype'a na dowolnym telewizorze. (na filmie od 32 sekundy)
http://www.youtube.com/watch?v=m7SnatczAVQ
Lajam napisał(a):
Tu w filmie z CES poniżej wyraźnie jest mowa o tym, że jeśli ktoś nie chce kupić nowego TV to może dokupić do odtwarzacza Blu-Ray dedykowaną kamerkę (...)
wszystko fajnie z tym SKYPE tylko ciekawe czy ktoś da znając ceny za gadżety z tysiąc złotych za kamerkę i mikrofonik ? W samsungu kosztuje chyba z 800zł bo też oferuje tą usługę.
Ciekawe właśnie jakie będą ceny tych nowości u sony. Pewnie ceny niskie nie będą, tym bardziej, że to u nich nowość.
A nie prościej skorzystać z komputera, podłączonego kablem HDMI z telewizorem?
Bez klawiatury będzie ciężko.
Często bywa tak, że komputer wyłączamy gdy z niego nie korzystamy, a telewizor zazwyczaj gra, nawet gdy robimy coś zupełnie innego. Przynajmniej u mnie tak jest, że część drobnych domowych obowiązków tak jak na przykład prasowanie itp. robię przed telewizorem.
BDP-S780
A wiadomo już coś więcej, to znaczy kiedy będzie można kupić ten blu-ray i ile może kosztować?