anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Blue Ray BDP-S185

krakus82
Początkujący

Blue Ray BDP-S185

Witam, mam problem z odtwarzaniem napisów przy plikach wideo w Blue Rayu BDP-S185.
Przy plikach w formacie .avi napisy są odczytywane, natomiast przy plikach w formacie .mp4 czy .mkv napisy nie są odczytywane.
Czy jest to w ogóle możliwe?

Pytam na forum, gdyż na takie pytanie, od supportu Sony dostałem odpowiedź następującą:
Plik z napisami musi mieć ten sam tytuł oraz rozszerzenie txt. Jeżeli nadal pojawia się problem z odtwarzaniem napisów, są dostępne programy, które umożliwiają integrację napisów z filmem. Nie wspieramy tego typu programów.

nieważne, czy plik jest odczytywany w CD/DVD/USB, ma dokładnie taką samą nazwę, rozszerzenie txt a napisy nie startują. prosiłbym o pomoc.

5 ODPOW. 5
profile.country.pl_PL.title
Mylagos
Użytkownik

Napisy są czasami kapryśne, więc od siebie mogę doradzić to co dostałeś w odpowiedzi od pomocy technicznej - wgrać napisy bezpośrednio w film.

Ale, jako alternatywę możesz spróbować napisów w formacie .srt.

krakus82
Początkujący

napisów w srt też próbowałem i kicha...
nie po to kupowałem czytnik odtwarzający mp4 i mkv, żeby teraz codziennie wgrywać napisy do filmu :|
wymieniłem moje DVD ONKYO na BR SONY tylko z tego powodu i nadal jestem w tym samym punkcie.
czy ktoś może polecić jakiś model BR/DVD które bez problemu czyta mp4 i mkv wraz z napisami?

cofi-----
Początkujący

Witam, mam pytanie odnosnie tego odtwarzacza. Czy mozna na mim odwarzac pliki z komputera przez LAN tak jak jest np. w smp-n100 czy tylko z internetu?

Mylagos
Użytkownik

Według danych technicznych, ten model nie posiada obsługi DLNA.

Chazar
Nowicjusz

Witam. Miałem ten sam problem z brakiem napisów dla plików z rozszerzeniem mkv i mp4. Rozwiązanie okazało się tak dziecinne i naiwne, że do tej pory nie moge uwierzyć. Zmieniłem rozszerzenie pliku video z mp4 na avi i mam napisy, a odtwarzacz poprawnie wyświetla video mimo nieprawidłowego rozszerzenia. :slight_smile: Pliki napisów do poprawnego wyświetlania polskich znaków musza być zapisane w kodowaniu ANSI (UTF-8 nie wyświetla poprawnie, a Unicode w ogole nie jest wyświetlany). Podczas ogladania na playerze i wlaczeniu napisów przyciskiem Subtitle, wybieramy CP 1250 (strona kodowa 1250). Milego ogladania.