Podziel się wrażeniami!
Czołem,czy w tym blurayu przywiezionym z anglii da się zmienić firmware na polskie,tak żeby były polskie serwisy takie jak np. ipla czy itvn??
Czesc,
Sony w przeciwienstwie do np. Panasa (ktory filtruje adresy MAC wg. swojej bazy urzadzen - ale oczywiscie majac adres MAC z USA i IP z Polski nie mam nic a nie serwisy z USA ;-D) przydziela dostepne serwisy po Twoim aktualnym IP.
Ja mam np. S780 z USA i polskie serwisy dzialaja bez pudla... Warunkiem jest wiec by miec polskie IP...
daareek, dzięki za informację jak wygląda to u konkurencji Byłem przekonany, że wszyscy producenci stosują tą samą metodę co Sony.
Pozdrawiam
cogito
Niestety nie.
Co ciekawe Sony na moje pytanie dosc szybko udzielilo wiazacej odpowiedzi, a Panas nie raczyl odpowiedziec wogole jakby to byla jakas mega tajemnica... A wiec podwojny plus dla Sony!
W Bluray Samsunga jest tak, że kupione w Anglii też nie ma polskich aplikacji jak ipla.
W Samsungu na pilocie wybiera się: przewijanie do przodu, 289, przewijanie do tyłu i wyskakuje lista krajów. Wybiera się Polskę, potwierdza warunki użytkowania i odtwarzacz kasuje sam BBC iPlayera, a wrzuca Iple, onet.pl i inne polskie. Po zainstalowaniu działają te aplikacje za granica. Też myślałem że odtwarzacz Samsunga sprawdza IP. Miał po prostu ukryte menu z listą krajów, a nie sprawdzanie IP.