anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Czy jest sposob na NTFS dla BDP-S470

dan_ns
Początkujący

Czy jest sposob na NTFS dla BDP-S470

Witam :)

Chcialbym sie dowidziec, jak mozna odpalic nosnik na USB z systemem NTFS na odtwarzaczu BDP-S470?

Jak do tej pory, odtwarzacz czyta USB na FAT32 :(

Szukam jakiegokolwiek sposobu, zeby odtwarzacz odpalal pliki powyzej 4GB. Niezależnie od tego, co jest podlaczone pod USB

Jak narazie sprawdzalem na Pendrivie. Moze sa jakies dyski zewnetrze, ktore przekrocza 4GB na plikach, a odwarzacz bedzie to czytac? No nie wiem. Nie oplaca sie kupowac czegos i wyrzucac pieniedzy w bloto, jak nie odpali :(

Prosze o pomoc

22 ODPOW. 22
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

A w jaki sposób chcesz połączyć przez WiFi dysk z odtwarzaczem? Jeśli z wykorzystaniem DLNA, to nie ma wpływu NTFS.

robertf1
Początkujący

Tak właśnie przez DLNA. Dzięki

Zimny_
Użytkownik

Czyli jak wspomniałem wcześniej, nie ma znaczenia system plików partycji. Materiały zostają wysyłane do urządzenia w formie sygnału kompatybilnego z odtwarzaczem. Tym zajmuje się serwer.
Pozdrawiam,
Zimny.

kamil147
Początkujący

A czy wiecie coś na temat MKV przesyłanych przez dlna ??? Kombinuje i nic z tego nie wychodzi ... czy nie ma takiej możliwości ??

Mylagos
Użytkownik

MKV powinno pójść przez DLNA o ile masz odpowiedni komputer który byłby w stanie wyrobić z transkodowanie w locie do odtwarzanego formatu przez telewizor.

kamil147
Początkujący

posiadam BDP S470 bluray i mam sieć dlna podłączoną kabelkiem przez router livebox 2.0 .

Filmy brrip 720p i 1080p idą bez zająknięcia a mkv nie widzi w ogóle !!! Czy jest na to jakiś sosób ??

Mylagos
Użytkownik

Tak jak pisałem, potrzebny będzie serwer DLNA, który to transkoduje pliki w locie ( czyli zamieni je na rozpoznowalny format dla TV). Innego sposobu nie znam.

Zimny_
Użytkownik

Z S470 z tego co pamętam łaczy się m.in. Wild Media Server i PS3 Media Serwer.

kamil147
Początkujący

Zainstalowałem PS3 Media Serwer i wszystko śmiga ok :) także dzięki za pomoc w tej sprawie.

Ale mam jeszcze takie pytanie czy ten film przesyłany przez ten program traci w tym czasie na jakości ??

I czy dobrym rozwiązaniem było by sprzedanie tego BDP S470 i kupno jakiegoś modelu z tego roku który radzi sobie z odtwarzaniem filmów z dysku ntfs ?? Co sądziecie o modelu np. BDP S1100 lub S3100 w porównaniu do tego mojego ??

stubbs.
Użytkownik

kamil147 wrote:

Ale mam jeszcze takie pytanie czy ten film przesyłany przez ten program traci w tym czasie na jakości ??

Zawsze, przy jakiejkolwiek ingerencji (choćby przesyłanie po DLNA) będziesz miał utratę jakości obrazu. Jeśli jej nie zauważyłeś to wszystko jest OK - utrata musi być na prawdę znikoma.

kamil147 wrote:

I czy dobrym rozwiązaniem było by sprzedanie tego BDP S470 i kupno jakiegoś modelu z tego roku który radzi sobie z odtwarzaniem filmów z dysku ntfs ?? Co sądziecie o modelu np. BDP S1100 lub S3100 w porównaniu do tego mojego ??

S470 to dobry BD z średniej półki cenowej (dostepny dla przeciętnego śmiertelnika).

S1100 jest nowszym modelem o niższych parametrach (jak dla mnie).

Odpowiednikiem Twojego modelu na ten rok jest S4100. Jeśli budżet pozwala to zachęcam do obejżenia w sklepie S5100 :thumbsup:

Pozdrawiam Stubb