anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

DVD-Audio

profile.country.PL.title
matemaciek
Poszukiwacz

DVD-Audio

Witam

Czy którykolwiek odtwarzacz Sony odtwarza dvd-audio, czy jest to format uznawany za konkurencyjny względem SACD i w związku z tym nie ma i nigdy nie będzie dla niego wsparcia w produktach firmy Sony?

6 ODPOW. 6
profile.country.pl_PL.title
@2222008000018053
Początkujący

matemaciek napisał(a):

Witam

Czy którykolwiek odtwarzacz Sony odtwarza dvd-audio, czy jest to format uznawany za konkurencyjny względem SACD i w związku z tym nie ma i nigdy nie będzie dla niego wsparcia w produktach firmy Sony?

z tego co mi wiadomo dvd-audio przegrało walkę z SACD.....a po drugie w Polsce zarówno jeden jak i drugi format dobrze się nie przyjął...a szkoda.... powracając do tematu ja się z takim odtwarzaczem od SONY nie spotkałem....

profile.country.PL.title
matemaciek
Poszukiwacz

Jeśli któryś format przegrał, to mam wrażenie, że SACD i DVD-A razem przegrały z BD (-; Przynajmniej jeśli chodzi np. o reedycje płyt rockowych "moich" zespołów. Do niedawna było różnie - Floydzi SACD, ale genialne wydania King Crimson z okazji 40 lecia na DVD-A. Od niedawna jednak widać tendencję przechodzenia na BD - nowe wdania Pink Floyd, Jethro Tull... Niestety, odpowiednio droższe /-:

Cóż, trzeba będzie chyba poszukać czegoś innej firmy - jest trochę uniwersalnych odtwarzaczy na rynku...

profile.country.PL.title
photomusic
Użytkownik

BD to nośnik.SACD i DVD AUDIO to system zapisu (DSD).Nie można tego porównywać.

SONYES napisał(a):

... powracając do tematu ja się z takim odtwarzaczem od SONY nie spotkałem....

Nie wierzę.

profile.country.PL.title
matemaciek
Poszukiwacz

photomusic napisał(a):

OK, to był pewien skrót myślowy. Miałem na myśli muzykę zapisaną w LPCM/DTS-HDMA na BD, w DSD na SACD i w LPCM/MLP na DVD.

To w końcu jak - są czy nie ma odtwarzacze Sony DVD-A?

profile.country.pl_PL.title
@2222008000018053
Początkujący

photomusic napisał(a):

SONYES napisał(a):

... powracając do tematu ja się z takim odtwarzaczem od SONY nie spotkałem....

Nie wierzę.

... który oczywiscie odtwarza dvd-audio....ale mogę się mylić :c20 ja bardziej siedzę w ampli i integrach :c20

matemaciek napisał(a):

photomusic napisał(a):

OK, to był pewien skrót myślowy. Miałem na myśli muzykę zapisaną w LPCM/DTS-HDMA na BD, w DSD na SACD i w LPCM/MLP na DVD.

To w końcu jak - są czy nie ma odtwarzacze Sony DVD-A?

typowego odtwarzacza z napisem na szufladzie "dvd-audio" od SONY nie ma...

profile.country.PL.title
matemaciek
Poszukiwacz

Na szufladzie mieć nie musi, ważne by odtwarzał (-: W specyfikacjach cisza, ale może któryś odtwarza, tylko nie bardzo wypada się Sonemu tym chwalić?