Podziel się wrażeniami!
Witam
Czy którykolwiek odtwarzacz Sony odtwarza dvd-audio, czy jest to format uznawany za konkurencyjny względem SACD i w związku z tym nie ma i nigdy nie będzie dla niego wsparcia w produktach firmy Sony?
matemaciek napisał(a):
Witam
Czy którykolwiek odtwarzacz Sony odtwarza dvd-audio, czy jest to format uznawany za konkurencyjny względem SACD i w związku z tym nie ma i nigdy nie będzie dla niego wsparcia w produktach firmy Sony?
Jeśli któryś format przegrał, to mam wrażenie, że SACD i DVD-A razem przegrały z BD (-; Przynajmniej jeśli chodzi np. o reedycje płyt rockowych "moich" zespołów. Do niedawna było różnie - Floydzi SACD, ale genialne wydania King Crimson z okazji 40 lecia na DVD-A. Od niedawna jednak widać tendencję przechodzenia na BD - nowe wdania Pink Floyd, Jethro Tull... Niestety, odpowiednio droższe /-:
Cóż, trzeba będzie chyba poszukać czegoś innej firmy - jest trochę uniwersalnych odtwarzaczy na rynku...
BD to nośnik.SACD i DVD AUDIO to system zapisu (DSD).Nie można tego porównywać.
SONYES napisał(a):
... powracając do tematu ja się z takim odtwarzaczem od SONY nie spotkałem....
photomusic napisał(a):
photomusic napisał(a):
SONYES napisał(a):
... powracając do tematu ja się z takim odtwarzaczem od SONY nie spotkałem....
Nie wierzę.
matemaciek napisał(a):
photomusic napisał(a):
OK, to był pewien skrót myślowy. Miałem na myśli muzykę zapisaną w LPCM/DTS-HDMA na BD, w DSD na SACD i w LPCM/MLP na DVD.
To w końcu jak - są czy nie ma odtwarzacze Sony DVD-A?
Na szufladzie mieć nie musi, ważne by odtwarzał (-: W specyfikacjach cisza, ale może któryś odtwarza, tylko nie bardzo wypada się Sonemu tym chwalić?