anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Jak przegrać z magnetowidu na nagrywarkę RDR-HX680 !!

profile.country.pl_PL.title
star1-----
Początkujący

Jak przegrać z magnetowidu na nagrywarkę RDR-HX680 !!

Posiadam magnetowid m-ki Sanyo,bez wejścia SCART, jest wejście na cinch,jedno ma nazwę OUT ,drugie IN.W instrukcji jest schemat połączenia z magnetowidem,ale przez przewód SCART ,kupiłem kabel ,który ma z jednej strony wejście SCART,a z drugiej cinch,ale nie mogę nic przegrać!Czy końcówkę cinch włożyć w wejście OUT ,czy IN,próbowałem tu i tu,ale nic,dalej na jakim wejściu w nagrywarce Line 1 ,czy Line 2, czy jakimś innym ??ale tu nie mam obrazu z magnetowidu? Niby się nagrywa ale potem na płycie DVD nic nie ma !!

1 ODPOWIEDŹ 1
profile.country.PL.title
RASTX.
Użytkownik

Z Twoich informacji wynika, że magnetowid Sanyo został wyposażony w wyjście cinch ( "OUT" ). W związku z tym proponuję, abyś wykorzystał w rekorderze Sony wejście cinch, które zostało zamieszczone na przednim panelu pod klapką ( nr 13 na rysunku poniżej ) . Pamiętaj, że po połączeniu konieczne jest przełączenie pilotem rekordera DVD na wejście „Linie 2”.

http://img24.imageshack.us/img24/8455/rekorderhddprzd.jpg

Jeżeli jednak chciałbyś wykorzystać zakupiony przewód SCART – cinch, upewnij się, że posiada wszystkie wyprowadzenia sygnału. Informacja powinna znajdować się na opakowaniu zakupionego przewodu. Może okazać się, że sygnał nie będzie przekazywany z magnetowidu do rekordera ( brak odpowiednich połączeń ). Jeżeli upewnisz się, że przewód jest przygotowany do takiej współpracy, podłącz do wyjścia cinch w magnetowidzie Sanyo i do wejścia SCART w rekorderze DVD ( na rysunku poniżej nr 3 ), a następnie przełącz pilotem rekordera DVD na wejście „Linie 1”.

http://img24.imageshack.us/img24/332/rekorderhddty.jpg

-----------------------------------------------------------------------------
Sony Europe Limited ( Sp. z o.o. ), Oddział w Polsce;