Podziel się wrażeniami!
Na wyświetlaczu jest napis "A.STANDBY" i nie znika. Rozumiem, że oznacza to, iż amplituner jest w trybie czuwania. A co uczynić, żeby urządzenie wyłączyć całkowicie (pomijając wyjęcie wtyczki z gniazdka 230V)?
Wcześniej przycisk na pilocie i na pulpicie powodował całkowite wyłączenie i nic się nie wyświetlało, ale podczas zapoznawania się z różnymi funkcjami amplitunera musiałem coś przestawić i nie wiem co...
Nadmieniam, że czyniłem próby zmiany ustawień "AUTO STANDBY" (w "Ustawienia System") na "ON" oraz na "OFF" i nic nie pomagało.
Może ktoś wie, co należy zmienić...?
andrzej186 napisał(a):
Wcześniej przycisk na pilocie i na pulpicie powodował całkowite wyłączenie i nic się nie wyświetlało, ale podczas zapoznawania się z różnymi funkcjami amplitunera musiałem coś przestawić i nie wiem co...
Rozważałem tą opcję, ale szkoda mi było utracić dotychczasowe nastawy. No cóż, nie ma innego wyjścia. Są minusy, ale i plusy...
Trening w kolejnym ustawianiu amplitunera pozwoli lepiej go poznać
Dzięki i pozdrawiam.
andrzej186 napisał(a):
Trening w kolejnym ustawianiu amplitunera pozwoli lepiej go poznać
![]()
"Rozpoznanie bojem" dało efekty!
Nie będę rozpisywał się, jak to trzeba zrobić, ale podpowiem tylko, że w ustawieniach STEROWANIE HDMI tkwi szczegół.
Pozdr
Trzeba wyłączyć funkcję "pass through"?
sadam napisał(a):
Trzeba wyłączyć funkcję "pass through"?
Teoretycznie podświetlenie A.STNDBY jest podświetlone, gdy są włączone funkcje: „Control for HDMI” lub „Network Standby”. Przełączenie z "Sytemu audio" na głośniki telewizora powoduje wyłączenie wyjścia sygnału z telewizora. Amplituner nie widzi sygnału, może spokojnie wyłączyć się.
Funkcja "Pass Through" umożliwia wysyłanie sygnału do telewizora, przy wyłączonym amplitunerze. Jeśli wyłączymy ją, dźwięk będzie puszczany w momencie włączenia kina. Przy wyłączonym sygnał nie będzie puszczany.