anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Jak wyłączyć STR-DA3600ES?

profile.country.PL.title
andrzej186
Poszukiwacz

Jak wyłączyć STR-DA3600ES?

Na wyświetlaczu jest napis "A.STANDBY" i nie znika. Rozumiem, że oznacza to, iż amplituner jest w trybie czuwania. A co uczynić, żeby urządzenie wyłączyć całkowicie (pomijając wyjęcie wtyczki z gniazdka 230V)?
Wcześniej przycisk na pilocie i na pulpicie powodował całkowite wyłączenie i nic się nie wyświetlało, ale podczas zapoznawania się z różnymi funkcjami amplitunera musiałem coś przestawić i nie wiem co... :c18
Nadmieniam, że czyniłem próby zmiany ustawień "AUTO STANDBY" (w "Ustawienia System") na "ON" oraz na "OFF" i nic nie pomagało.
Może ktoś wie, co należy zmienić...?

7 ODPOW. 7
tomdm-----
Początkujący

andrzej186 napisał(a):

Wcześniej przycisk na pilocie i na pulpicie powodował całkowite wyłączenie i nic się nie wyświetlało, ale podczas zapoznawania się z różnymi funkcjami amplitunera musiałem coś przestawić i nie wiem co... :c18

Najprostsze będzie zresetowanie ustawień i przywrócenie amplitunera do ustawień fabrycznych przy pomocy ekranowego GUI.
Zajrzyj do instrukcji jak w twoim 3600 to wykonać.

profile.country.PL.title
andrzej186
Poszukiwacz

Rozważałem tą opcję, ale szkoda mi było utracić dotychczasowe nastawy. No cóż, nie ma innego wyjścia. Są minusy, ale i plusy...
Trening w kolejnym ustawianiu amplitunera pozwoli lepiej go poznać :c25
Dzięki i pozdrawiam.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

andrzej186 napisał(a):

Trening w kolejnym ustawianiu amplitunera pozwoli lepiej go poznać :c25

Bardzo fajne podejście :smileythumbsup: Ta funkcja powinna być w ustawieniach systemu.

profile.country.PL.title
andrzej186
Poszukiwacz

"Rozpoznanie bojem" dało efekty! :thumbsup:
Nie będę rozpisywał się, jak to trzeba zrobić, ale podpowiem tylko, że w ustawieniach STEROWANIE HDMI tkwi szczegół.
Pozdr

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Trzeba wyłączyć funkcję "pass through"?

kebul-----
Początkujący

sadam napisał(a):

Trzeba wyłączyć funkcję "pass through"?

to chyba nie to. ja mam no off

jak w telewizorze ustawiłem funkcję "system audio" a nie "głos z głośników" (czy jakoś tam) to na wyświetlacza wzmacniacza pojawiło się A.STANDBY

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Teoretycznie podświetlenie A.STNDBY jest podświetlone, gdy są włączone funkcje: „Control for HDMI” lub „Network Standby”. Przełączenie z "Sytemu audio" na głośniki telewizora powoduje wyłączenie wyjścia sygnału z telewizora. Amplituner nie widzi sygnału, może spokojnie wyłączyć się.
Funkcja "Pass Through" umożliwia wysyłanie sygnału do telewizora, przy wyłączonym amplitunerze. Jeśli wyłączymy ją, dźwięk będzie puszczany w momencie włączenia kina. Przy wyłączonym sygnał nie będzie puszczany.