Podziel się wrażeniami!
Witam Was. Czy mógłby mi ktoś doradzić jakie głośniki kupić do kina?? Mój sprzęt to AMP Sony str-dn1000 , Blu Ray BDP-S470 i pokój duży ponad 20 M2. Myślałem o JAMO ale wolę jakieś doradztwo z Waszej strony. Z góry dzięki
Witam,
poczytaj opinie w Internecie na temat polskich produktów, wbrew pozorom jeszcze nie umarły i jeżeli nie masz awersji,
możesz powiedzieć wszelkim światowcom robionym na potęgę w Chinach (koszty produkcji, jakość wykonania) bye zaglądając pod ten adres
:smileyarrow: http://kupglosnik.pl/
do sprawdzenia i odsłuchu (obowiązkowo ze swoimi klockami) w realu, w salonie w prawie każdym dużym mieście.
witam,
do STR-DN1020 mam podłączone Jamo S 606 HCS3 - niestety SUB mam jeszcze pasywny - ale cały zestaw 5.1 gra bardzo dobrze...
oprócz doznań audio - wizualnie też jest b.dobrze - kolumny w kolorze czarnym, do tego mają połyskującą część dolną, która komponuje się świetnie z nowymi modelami TV Sony
Witam!
Mnie też podobają się kolumny z subwooferem Jamo ale obawiam się że nie wytrzyma ich mój budżet (1000 - 1200 zł). W grę wchodzą jeszcze Koda F51.v3, Koda AV707.v3 lub Koda AV860. Chciałbym poznać opinię na ich temat. Wiem że szału nie robią ale budżetu nie nagnę. Rozważałem jeszcze Tagi, ale prawie wszystkie mają impedancję 6 Ohm (wyjątkiem są Tagi Carmine, ale strasznie ciężko dostać subwoofer do nich), a amplitunery Sony mają wyraźnie zaznaczone "tylko 8 Ohm"? Nie znam się na parametrach kolumn i ich znaczeniu więc proszę o pomoc w wyborze.
Aha amplituner do nich to będzie STR-DH720 lub STR-DH820.
pozdrawiam
Moich kilka refleksji na temat zestawu głośników...
Jamo w swoim miękkim brzmieniu dobrze gra ze wzmacniaczami Sony. Jeśli jednak lubimy ostrzejsze rockowe brzmienie polecam JBL serję ES - agresywne głośniki:)
Jeśli chodzi o podjęcie decyzji które kupić - powiem tak - słuchać, słuchać i jeszcze raz słuchać!
Swoim klientom proponuję odsłuch na salonie własnych płyt już po zamknięciu. Kiedy klimatyzatory sa już wyłączone i nie ma szumów tzw. technicznych.
Na pewno nie należy "oszczędzać" na dobre głośniki. Dlaczego? Nasze ucho przyzwyczaja sie do dźwieku, głośniki z biegiem czasu nie katowane grają coraz lepiej, zwrotnice sie wygrzewają, resor membrany mięknie i możę sie okazać że dobre głośniki będą z nami nawet przez całe życie. W "technologi" głośników właściwie nic sie nie zmienia na przestrzeni lat.
jbl e80 tez powinny spelnic twoje oczekiwania i sa tansze od es. do rocka lub muzyki elektronicznej to dobry wybor.pomysl jescze nad polskimi kostrukjami tonsil maestro 2.ale najlepiej jakbys zabral ampli ze soba na odsluch jak masz mozliwosc