anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Kabel optyczny

Tomaszek78-----
Początkujący

Kabel optyczny

Witam
Mam kino domowe DAV-DZ361W.
Zakupilem dzisiaj kabel optyczny, poniewaz posiadam odtwazacz mp3 na 400 plyt. i chcialem to razem polaczyc zeby lecialo poprzez optyczny kabel, ale nie moge znaleszc w ustawieniach przelaczenia na optical.
Wiecie moze jak to zrobic?

4 ODPOW. 4
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Rozumiem, że połączyłeś wyjście odtwarzacza z wejściem w kinie? Jak jest opisane to wejście (nie mogę ściągnąć instrukcji więc nie wiem ile wejść optycznych posiada - jedno czy więcej). Na pilocie/obudowie powinieneś ieć klawisz opisany jako Function - naciskaj go do czasu aż na wyświetlaczu pojawi się nazwa wejścia pod jakie włożyłeś kabel optyczny. Powinno grać.

Tomaszek78-----
Początkujący

Tak podlaczylem w wyjscie odtwazacza, bo ma tylko jedno i wejscie w kinie tez jest tylko jedno.
Przelanczam na TV bo tak jest napisane stylu kina i jest cisza.
Wlasnie problem jest ze nie moge znalesc ksiazki od kina i nie moge znalesc w necie.
Dzieki za odpowiedz.

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Instrukcję do kina znajdziesz TUTAJ .
Wydaje mi się, że powinieneś połączyć odtwarzacz płyt z TV i z niego wyprowadzić sygnał audio kablem optycznym do kina. Jakie wyjścia posiada ten odtwarzacz?(taka prośba do wszystkich zadających pytania - podawajcie modele posiadanych urządzeń, na pewno ułatwi i przyśpieszy to podanie rozwiązania problemu)

Tomaszek78-----
Początkujący

OK dzieki za odpowiedz.
Znalazlem problem.
Problem jest ze przez kabel optyczny nie leci muzyka z plyt nagrywanych i mp3.

Compact Disc Player CDP-CX455