Podziel się wrażeniami!
Nieważne gdzie będziesz, możesz mieć przy sobie niewielki, poręczny odtwarzacz w którym jakość dźwięku jest świetna, basy mocne, a czas pracy baterii długi. Rozwijaj swoją muzyczną pasję dzięki najnowszym odtwarzaczom MP3 Sony Walkman z serii B170.
http://img194.imageshack.us/img194/7291/175481.jpg
Nowe odtwarzacze z serii Walkman B170 gwarantują bogaty dźwięk, charakteryzują się przy tym bardzo łatwą obsługą. Pozytywną cechą jest możliwość bezpośredniego podłączenia sprzętu do portu USB za pomocą wtyku. Takie rozwiązanie jest bardzo wygodne dla użytkownika, który może przesyłać pliki bez konieczności stosowania dodatkowego przewodu.
Dzięki zastosowaniu technologii ZAPPIN™ użytkownik będzie mógł w szybki sposób przeszukać listy z muzyką i błyskawicznie znaleźć swoje ulubione pliki z utworami.
MP3 z serii B170 dostępne będą w wariantach z wbudowaną pamięcią o wielkości 2 GB (model NWZ-B172 i NWZ-B172F) lub 4 GB (model NWZ-B173F).
Kolejnym atutem odtwarzaczy z serii B170 jest bardzo długi czas pracy baterii. Ponadto dzięki szybkiemu podładowaniu już nawet po 3 minutach będzie można cieszyć się odtwarzaniem muzyki aż na 90 minut. W modelach NWZ-B172F i NWZ-B173F, oprócz własnych plików muzycznych będzie można posłuchać radia.
Urządzenia z tej serii mimo małych gabarytów są pełne mocy i głębi. Wszystko dzięki zastosowaniu t echnologii Bass Boost czyli wzmocnienia basu za pomocą jednego przycisku. Miłośnicy głębokiego basu z pewnością będą z tej funkcji bardzo zadowoleni.
Odtwarzacze wyróżniają się także atrakcyjnym dla oka wyglądem. Posiadają kolorowe i migające w rytm muzyki wskaźniki LED. Modele NWZ-B172 i NWZ-B172F dostępne będą w czterech żywych kolorach – czerwonym, czarnym, niebieskim i różowym. Natomiast model NWZ-B173F w trzech odcieniach - czerwonym, czarnym i niebieskim. Takim odtwarzaczem z pewnością można się pochwalić i umieścić go na kurtce, pasku czy innej części garderoby, dzięki poręcznemu zaczepowi. Przypięcie odtwarzacza za pomocą klipsa jest bardzo wygodne, nie trzeba mieć kieszeni lub torby.
Przenośne odtwarzacze muzyczne z serii B170 to proste i lekkie urządzenia przede wszystkim do słuchania muzyki. Zadowolą użytkowników ceniących dobrą jakość dźwięku, moc i głębię basów, długi czas pracy baterii, a także łatwość obsługi, lekkość i mały rozmiar.
http://img835.imageshack.us/img835/659/175535.gif
Ukłon w stronę Sony za lekkie odejście od trendu "większe jest lepsze". Dużą zaletą jak dla mnie jest brak olbrzymiego wyświetlacza, który pożera baterie. Większość ludzi czy to w pociągu, czy to w autobusie, czy to na spacerze włącza sprzęt, zakłada słuchawki i chowa MP3 do kieszeni. Moim zdaniem Sony w tej kwestii spisało się na medal wypuszczając na rynek urządzenia dla ludzi którzy tylko chcą słuchać muzyki. A tu jak wiadomo najgorszym zjawiskiem jest brak baterii .
Świetne rozwiązanie z bezpośrednim podłączaniem MP3 do komputera! Nie wszędzie mamy ze sobą kabel aby móc załadować pliki. Czy będzie można również doładować urządzenie przez USB->komputer? Mój częsty problem po dojechaniu do pracy - zapominalstwo okablowania
Dokładnie tak jak mówisz, bateria urządzenia ładuje się zaraz po umieszczeniu go w porcie USB, oczywiście komputer musi być włączony. Co ciekawe wystarczą 3 minuty ładowania baterii i możesz swobodnie słuchać muzyki przez ok 90 min. Jak dla mnie to idealne rozwiązanie
Podoba mi się takie rozwiązanie. Mało kto dojeżdża dłużej niż 90 min do pracy. A nie wiem jak u innych, ale ja najczęściej ocknę się rano i uświadomię sobie, że w moim MP3 brakuje baterii. Przy takim rozwiązaniu już nigdy nie musiałbym słuchać dziwnych rozmów w autobusie .
Mi najbardziej podoba się B170 w kolorze niebieskim (morskim).
http://sp.sony-europe.com/da/514/175445.jpeg
Ot taki miły dodatek do ubrania .
Brak jest menu w j. polskim :
A gdzie to można kupić,bo jakoś nie mogę znaleźć?
Dobra już mam,ale nie pod nazwą B170 tylko B172
Message was edited by: 3echo-----