Podziel się wrażeniami!
Witam, od kilku tygodni dostępny jest odtwarzacz BDP-s390 z nowej linii na rok 2012, dziś nawet wyszła do niego aktualizacja oprogramowania.
Chciałbym go kupić, ale jedna rzecz mnie intryguje, mianowicie wszędzie napisane jest, że ma wbudowane wifi, ale z tyłu ma wejście na kabel ethernet (aktualizację też należy robić po podłączeniu tego kabla) - to jak jest z tym wifi??? Pytania pewnie by nie było gdyby dostępna była polska lub angielska instrukcja obsługi....
PS3 też ma gniazdko RJ45. I też ma WIFI. Jedno drugiego nie wyklucza.
Odtwarzacz, o którym piszesz ma wbudowaną kartę sieciową, która obsługuje sieci Wi-Fi 2,4 GHz (b,n,g)
We wszystkich modelach posiadających i WiFi i gniazdo ethernetowe - była możliwość aktualizacji o po kablu i bezprzewodowo. Przypuszczam, że w tym modelu będzie tak samo.
Gniazdo RJ-45 z tyłu to jest dodatkowym rozwiązaniem. Jeśli preferujesz połączenie przewodowe, bądź nie masz sieci bezprzewodowej w domu - zawsze masz możliwość podłączenia przewodem...
Dziękuję za pomoc, to mój pierwszy odtwarzacz BR - mam router i chciałem by wszystko śmigało bez tego nieszczęsnego kabla.
Wbrew pozorom i modzie na wszechobecną "bezprzewodowość", ja staram się zawsze łączyć swoje urządzenia przewodami. Wiem, że bałagan się robi, ale jednak sygnał po kabelku nie jest tak podatny na zakłócenia. Oczywiście nie będę na siłę nikomu polecać tego rozwiązania
Lajam napisał(a):
Wbrew pozorom i modzie na wszechobecną "bezprzewodowość", ja staram się zawsze łączyć swoje urządzenia przewodami. Wiem, że bałagan się robi, ale jednak sygnał po kabelku nie jest tak podatny na zakłócenia. Oczywiście nie będę na siłę nikomu polecać tego rozwiązania