Podziel się wrażeniami!
Mój sprzęt:
TV- Toshiba 32AV833
Amplituner- Sony STR-DH510
Odtwarzacz Blu-Ray Sony BDP-S 280
Głośniki Sony
Moje problemy:
1. Chciałbym, aby dźwięk który słyszę w telewizorze podczas oglądania telewizji był słyszany w głośnikach kina domowego. Po przełączeniu na amplitunerze na TV nic się nie dzieje, dźwięk jest słyszany tylko w głośnikach telewizora.
2. Przed słuchaniem mp3 wybieram przy włączonym TV odpowiedni katalog z płyty/USB. Po wybraniu piosenki i włączeniu jej chciałbym wyłączyć TV, aby nie tracić dodatkowej energii elektrycznej. Po naciśnięciu przycisku POWER na pilocie TV automatycznie wyłącza się również amplituner. Nie wiem co jest spowodowane.
Dodam, że te 3 elementy połączone są ze sobą 2 kablami HDMI. Z TV na amplituner w odpowiednie miejsce oraz z amplitunera na Odtwarzacz Blu-Ray. Nic więcej nie jest podlączone.
Proszę o pomoc w rozwiązaniu tych problemów (jakieś wskazówki na temat ewentualnych dodatkowych przewodów)
witam jezeli masz dekoder np polsat cyfrowy po hdmi podlaczasz pod sekcje sat a tv po hdmi pod tv out.po mdrugie musisz wylaczyc kopatybilnosc urzadzen wtedy bedziesz mogl wylaczac tv bez rownoczesnego wylaczania sie ampli ale wszystko bedziesz musial obslugiwac osobno.niestety na tym poziomie technologicznym naszej cywilizacji ciezko sie domyslec elektronice ze ty chcesz zeby dzialalo tylko jedno urzadzenie.albo pelna kompatybilnosc albo wylaczasz tv a co za tym idzie samoczynnie wylacza sie ampl,.ktory musisz ponownie wlaczyc osobno bez tv tak to juz jest.co do pierwszego to mozesz zostawic tak jak jest i polaczys analogiem tez pod sekcje sat zalezy czy chcesz zeby szlo analogowo czy cyfrowo w amplitunerze ustaw pod sekcje sat a nie tv