anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

problem z amli str 2400es

dab9-----
Początkujący

problem z amli str 2400es

Witam.Mam problem po podlączeniu bluray poprzez zlącze hdmi w glosnikach słyszę delikatne piszczenie,występuje to tylko przy hdmi,kable są ok.jednak przy optyku również,stwerdziłem po podlączeniu satki.

7 ODPOW. 7
profile.country.en_GB.title
cyewald
Początkujący

mam ten ampli u mnie wszystko si.sprawdz czy kolumny dobrze podlaczyles lub moze gdzies jest przebicie na kablach glosnikoych.wlacz tez automatyczna kalibracje.

dab9-----
Początkujący

Raczej nie,kable są porządne,słyszę róznice w natężeniu jak kręcę gałką potencjometra,najbardziej wydatny pisk jest na -11,czy u Ciepie jak pogłasniasz np.galką to w pewnym momęcie przeskakuje tak ostro do góry o jakieś 10-20.czemu jest to na cyfrowych połączeniach,na analogu nie ma nic.

cyewald
Początkujący

jest skok glosnosci to bolaczka tego amplitunera.i slychac szumy jak mocno podkrece to normalne.przy muzyce jest ok nic nie slychac.cos tam musi sie grysc u ciebie.patrzylem u siebie i nic.moze trafiles na wadliwy model.to jest pisk czy szum bo jak szum to nie masz sie czym przejmowac

dab9-----
Początkujący

leciutki pisk,to sie dzieje chyba jak załacza scalowanie,jak ustawić wejścia analogowe bo ustawilem niby jak ma byc i jak słucham po analogu 2ch to jest przesterowanie,jak dam a.direct to jest ok.generalnie wnerwia mnie ten ampli bo jest ciężki w obsludze,miałem denona i tam bylo wszystko bezproblemowo intuicyjnie.

cyewald
Początkujący

kurde szkoda ze mnie nie ma przy tym .trudny w obsludze dla mnie nie byl.input selector jak ustawiasz.powinien byc ustawiony na zawsze tak jakiego kabla uzywasz.wlacz sekcje na bluray i ustaw input selector na hdmi.

dab9-----
Początkujący

możesz mi dokladnie napisać jak masz nastawione wszystkie parametry bo co bym nie robil na analogu mam przesterowany dxwięk sebastiand@poczta.fm" target="_blank
aha i jak włączam inne zródła to slysze jakby tam też byl dźwięk tylko słabszy i charczacy,przesterowany,po prostu juz nie wiem co robie żle

dab9-----
Początkujący

ampli trafił do serwisu