Podziel się wrażeniami!
Witam, mam problem z odtwarzaczem BDP-S490 oraz aplikacją vod.tvp.pl. Problem występuje gdy uruchomię aplikacje i następnie serial oraz uruchomienie dowolnego odcinka. Serial się łąduje a następnie po 1 lub 2 sekundach reklamy odtwarzacz się zawiesza. Nie reaguje na pilota ani przyciski na odtwarzaczu. Pomaga dopiero wyłączenie z prądu. Co może być przyczyną?Filmy fabularne z tej aplikacje które nie mają reklamy przed oglądaniem działają poprawnie. Proszę o pomoci wskazówki jak rozwiązać ten problem.
Pozdrawiam
U mnie ten serwis odtwarzany z pozycji TV też nie funkcjonuje prawidłowo - ale nie aż tak, żeby zawieszał TV.
Problemy wystepowały z ostatnim nowym serialem TVP2 PARADOSK - w niektórych odcinkach (2 połowa serii) po 10 minutach odtwarzania obrazu następowało spowolnienie obrazu i opóźnienie w stosunku do dźwięku o nawet 15 sek. a w ostatnim odcinku napisy końcowe przycinają się przez ok. 2 minuty.
Jeśli chodzi o seriale to lepiej jesli są również (choć nie wszystkie) dostępne w serwisie Ipla tam je odtwarzać - kosztem 3-5 minut reklam nie ma (nie stwierdzilem na razie) żadnej przycinki ani zatrzymania i zerwania emisji video. No ale to w TV, co do BD nie miałem okazji tego przetestować.
Wina może leżeć w kilku miejscach. Może coś chwilo robili z serwisem TVP, mógłbyć to błąd w odtwarzaczu lub też wina może leżeć po stronie łącza.
Polecam Ci odświeżyć zawartość internetową, co spowoduje aktualizację treści w serwisach. Jeśli to nie pomoże, zawsze możesz przywrócić ustawienia fabryczne - tu uważaj, bo utracisz swoje ustawienia w S490. Jeśli to nie pomoże to odłącz urządzenie na chwilę od prądu oraz innych urządzeń tj. TV.
Po jakiś 10 min poskładaj wszystko w całość i zobacz jak działa.
Po wykonaniu tych 3 rzeczy, kóre Ci napisałem zostaje pytanie o połączenie. Jaka prędkość, zasięg i stabilność łącza, oraz to jaki sposób podłączony masz internet w S490 (Wi-Fi czy kabel).
Innym sposobem załatwienia wieszającego się Blu-Ray jest zgłoszenie do serwisu. O gwarancję nie pytam, bo to model z 2012r.
http://www.sony.pl/support/pl/repair