anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

problem z Sony CMT-FX205 "no support"

profile.country.pl_PL.title
RazYouDude
Początkujący

problem z Sony CMT-FX205 "no support"

Witam mam problem z miniwieżą Sony CMT-FX205, podpinając na usb mój telefon Sony wt19i (na wieży włączając profil "usb") wyskakuje mi "no support" tak samo mam jak podpinam ipoda na usb też to wyskakuje. Jest na to jakiś sposób ?

Tagi (4)
1 ODPOWIEDŹ 1
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Witam,

bardzo możliwe, że wieża czyta tylko pamięć USB w trybie "Mass storage" - czyli tryb pracy jaki posiada np. pamięć pen drive. W większości przypadków telefony itp. domyślnie po podłaczeniu do USB są widziane jako telefon / odtwarzacz. DO poprawnej pracy wymagana jest instalacja sterowników. Wieża takowych nie posiada. Także przed połączeniem o którym wspominałeś jest wymagane włączenie innego trybu pracy smartfona. Większość telefonów z systemem Android posiada tę funkcję. Nazywa się ona "Debugowanie USB" i można ją właczyć Ustawienia -> Dla programistów -> Debugowanie USB. Jednak w moim przypadki (Galaxy S2) po włączeniu tej funkcji i podłączeniu do różnych urządzeń (kino domowe, amplituner, radio samochodowe) urządzenie jest wykrywane - ale do korzystania z niego są również potrzebne sterowniki... Także nie ma możliwości korzystać z muzyki, zdjęć, wideo która jest zapisana na urządzeniu.